Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po Kňažkovi s Mešárom aj Dvorský. V predsezónnom kempe NHL skončilo už šesť Slovákov

Aktualizované
Samuel Kňažko začne sezónu v drese Cleveland Monsters.
Samuel Kňažko začne sezónu v drese Cleveland Monsters.Profimedia / Frank Jansky/ Icon Sportswire / Newscom
Columbus Blue Jackets vyradil z tréningového kempu slovenského obrancu Samuela Kňažka (22). Medzi skupinou vyradených hráčov Montrealu Canadiens sa zasa ocitol útočník Filip Mešár (20). V nedeľu večer neprešiel sitom v St. Louis Blues ani Dalibor Dvorský (19).

V predsezónnom kempe NHL tak dokopy ukončilo svoje účinkovanie šesť Slovákov. Už skôr to boli Jozef Viliam Kmec (Vegas), Martin Mišiak (Chicago), Juraj Pekarčík (St. Louis). Spoluhráč posledného menovaného Dalibor Dvorský putuje na farmu do AHL, kde dostane príležitosť v Springfielde. 

Desiaty hráč draftu 2023 odohral v prípravnom období v drese Blues tri zápasy, v ktorých nebodoval. Do štatistík si pripísal iba štyri mínusové body a dve trestné minúty.

Samuel Kňažko odohral v príprave len jeden duel, v piatok proti Washingtonu (8:4) nazbieral 17 minút a 43 sekúnd, počas ktorých zaznamenal štyri plusové body. Dvadsaťdva ročného obrancu poslali do tímu Cleveland Monsters v nižšej AHL, kde strávil celý minulý ročník. V 44 zápasoch si pripísal dva góly a desať asistencií.

Iba v jednom stretnutí dostal príležitosť takisto Filip Mešár. Pri triumfe 3:0 nad New Jersey naskočil na krídle tretej útočnej formácie. Na ľade strávil niečo cez 13 minút. Odchovanec popradského hokeja bol drvivú časť predchádzajúcich dvoch ročníkov súčasťou juniorskej OHL. Nadchádzajúci súťažný kolotoč by však mal odštartovať vo farbách Laval Rocket v AHL, keďže klub ho preradil na farmu.