Po stopách legendárneho otca. Do Montrealu znova mieri útočník Koivu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po stopách legendárneho otca. Do Montrealu znova mieri útočník Koivu

Aatos Koivu chce ísť v krokoch svojho otca.
Aatos Koivu chce ísť v krokoch svojho otca.Profimedia
Tohtoročný draft priniesol množstvo zaujímavých výberov a medzi také patrí aj spojenie Aatos Koivu (18) a Montreal Canadiens, pretože legendou kanadskej organizácie je jeho otec.

Kto by nepoznal meno Saku Koivu? Bývalý skvelý center pôsobil v tíme Habs od roku 1995 až do konca sezóny 2008/09, pričom 10 rokov nosil na drese aj kapitánske céčko. Šancu ísť v jeho krokoch teraz dostáva syn, takisto stredný útočník.

V minulej sezóne odohral Aatos za mládežnícke tímy TPS Turku U18 a U20 dokopy 48 zápasov a získal 53 bodov (25+28). Štyrikrát naskočil za áčko v Liige. Montreal na neho ukázal v treťom kole na 70. mieste, pričom otec Saku bol vybraný v roku 1993 v prvom kole na 21. pozícii.

"Páčil sa nám ako hráč bez ohľadu na priezvisko," povedal Nick Bobrov, člen amatérskeho skautingu Canadiens. Toto spojenie tak môže byť veľmi zaujímavé a netradičné. Aatos je však príliš mladý na to, aby si z Montrealu veľa pamätal. Narodil sa v júni 2006, takže keď jeho otec opúšťal kanadský tím, mal iba tri roky.

Lepšie si spomína na Anaheim, kde Saku strávil ďalších päť sezón. "Od svojho otca, mamy a celej mojej rodiny som počul o Montreale len dobré veci. Veľmi ma potešilo, že si ma vybrali a som z toho šťastný," tvrdí mladý Koivu. Ten sa však musel vysporiadať s prekážkami, keďže odmalička mu bol jeho otec ako hráč pripomínaný. Hlavne protihráčmi.

"Zvykol som si na to, už mi to ani veľmi nevadí. Tlačilo ma to, aby som sa sám stal dobrým hráčom a nebyť len Sakuho synom, urobiť si vlastné meno," prezradil.

Draft 2024 však priniesol viac takýchto zaujímavostí - na synov legiend ukázalo niekoľko klubov. Tij Iginla bol už na šiestej priečke vybraný Utahom a Miroslav Šatan ml. smeruje do Washingtonu.