Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pospíšil by mal hrať centra a vzkriesiť hviezdu tímu. Pripadne mu miesto v prvej formácii?

Pospíšil môže zažiť veľmi zaujímavú sezónu.
Pospíšil môže zažiť veľmi zaujímavú sezónu.Profimedia / ČTK / AP / Bebeto Matthews
Slovenský útočník Martin Pospíšil (24) v minulej sezóne získal miesto v zostave Calgary Flames a teraz by mal spraviť ďalší krok dopredu, pričom by mohol byť centrom prvého útoku.

Zámorským médiám to povedal tréner tímu Ryan Huska, ktorý si ho veľmi reálne vie predstaviť na tomto poste. Jedným z dôvodov je aj to, že hráčov okolo seba robí lepšími a niečo také potrebuje Jonathan Huberdeau. Ten po výmene z Floridy stagnuje a nevie nájsť starú dobrú formu. Túto dvojicu by mohol doplniť Anthony Mantha.

"Martin hral centra na MS aj v kvalifikácii o OH. Chcem vidieť, či to dokáže takisto v NHL. Mantha je strelec a Huberdeau v najlepšej forme môže byť najlepším nahrávačom. Bude pre nás kľúčové, aby sme našli niekoho do stredu. Zaujíma ma, či sa toho Martin dokáže chopiť," povedal Huska pre Sportsnet.

Pospíšil v minulej sezóne tvoril útok s Kadrim a Zarym, počas 63 zápasov získal 24 bodov (8+16). "Má veľa vlastností, ktoré center potrebuje. Keď som sa s ním rozprával, tak mi povedal, že urobí všetko, čo od neho budem chcieť. Chce urobiť všetko pre to, aby sme boli úspešní, takže dostane šancu," doplnil.

Flames v minulej sezóne patrili medzi najhoršie tímy NHL a nezdá sa, že by sa to teraz malo meniť. Počas leta prišli do mužstva len hráči skôr na vyplnenie zostavy ako Bahl, Mantha, Bean či Lomberg, na skúške je Barrie. Už skôr odišli opory Markström, Tanev, Hanifin, Magiapane aj Lindholm.

Navyše podľa zámorských médií budú Flames počúvať aj prípadné ponuky na Anderssona, Kadriho alebo Weegara.