Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pospíšil dostal od Calgary veľkú príležitosť. Vážim si túto šancu, hovorí

Pospíšil má šancu naplno ukázať svoje kvality.
Pospíšil má šancu naplno ukázať svoje kvality.Profimedia / ČTK / AP / George Walker IV
Slovenský hokejista Martin Pospíšil (24) dostal v úvode prípravného kempu Calgary Flames v NHL príležitosť byť center v útoku, v ktorom ho doplnia Jonathan Huberdeau (31) a Anthony Mantha (30).

Mladý útočník debutoval v zámorskej profilige vlani, keď v drese Calgary odohral 63 zápasov s bilanciou osem gólov a šestnásť asistencií. Od svojho zamestnávateľa dostal aj novú zmluvu na dva roky a svoj herný rast potvrdil na uplynulom svetovom šampionáte v Česku.

S bilanciou tri góly a štyri asistencie bol Pospíšil tretím najproduktívnejším hráčom výberu trénera Craiga Ramsayho. Slovensku pomohol aj na domácom finálovom kvalifikačnom turnaji k postupu na ZOH 2026 do Milána.

"Vážim si túto príležitosť, ktorú som dostal od trénerov. Pokúsim sa na ľade urobiť všetko, čo je v mojich silách. Som nadšený, že môžem hrať vo formácii s Hubym a Manthom. Dúfam, že to bude fungovať," uviedol Pospíšil pre oficiálny klubový web.

Plamene odohrajú prvý prípravný zápas v noci na pondelok v Seattli. Základnú časť NHL odštartujú 9. októbra vo Vancouveri.