Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pospíšil opäť bodoval, Calgary si z ľadu McDavida a spol. odnieslo ďalší triumf

Pospíšil zaknihoval ďalšiu asistenciu.
Pospíšil zaknihoval ďalšiu asistenciu.Derek Cain / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Do nočnej akcie NHL zasiahli dvaja slovenskí hokejisti. Martin Pospíšil (24) a Samuel Honzek (19) sa radovali z tretieho víťazstva v novom ročníku, uspeli na ľade Edmontonu. Prvý menovaný si opäť obohatil kanadské štatistiky, keď po jeho streleckom pokuse nasledovala dorážka s prívlastkom rozhodujúceho zásahu.

Edmonton - Calgary 1:4

V predsezónnom období sa Edmonton stretol v prípravnom zápase s Calgary dvakrát a v oboch prípadoch inkasoval po šesť gólov. Tentokrát sa v tomto smere zlepšil, no výhru si nepripísal. Finalista Stanley Cupu z uplynulého ročníka tak prehral tretí súťažný súboj v rade.

Do vedenia sa Oilers dostali už po 76 sekundách hry, keď strelu Ekholma dorazil do odkrytej bránky Skinner. Vyrovnania sa hostia dočkali tesne pred polovicou merania síl. V záverečnej tretine na listinu strelcov smerovali už len mená z radov Flames.

Na víťaznom zásahu Manthu sa primárnou asistenciou podieľal Pospíšil, bodoval teda aj v treťom vystúpení sezóny. Okrem toho si proti Edmontonu pripísal aj päť hitov. Za Calgary sa následne presadili Kirkland a Zary. Honzek si v prvej útočnej formácii mužstva odkrútil 11:24 min. Obaja Slováci sa tešili z tretieho ligového triumfu po sebe.

Ďalšie výsledky:

Winnipeg - Minnesota 2:1 pp

Dallas - Seattle 2:0

Vegas - Anaheim 3:1