Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Postupový mečbal pre Floridu. Víťaz základnej časti NHL je blízko vypadnutia

Florida si z klziska oponenta vzala dôležitý bod.
Florida si z klziska oponenta vzala dôležitý bod.Profimedia
Víťaz základnej časti NHL bude musieť odvracať postupový mečbal. V New Yorku ho získali hokejisti Floridy, vyhrali druhýkrát v rade a od prieniku do finále ich delí už iba jediný triumf. Zápas s poradovým číslom šesť je na programe 2. júna o 2:00 SEČ.

NY Rangers - Florida 2:3

/stav série: 2:3/

Úvodné predstavenie celej série patrilo Floride, nasledovali dve výhry Rangers a rovnaký zápis tentoraz zaknihovali aj Panthers. Na ľade svojho hostiteľa zvíťazili najtesnejším rozdielom a vypracovali si mečbal na postup do finálového boja o Stanley Cup.

Prvá tretina presné zásahy nepriniesla. O otvárací gólový moment sa v 23. minúte postaral domáci Kreider, keď vykúpal gólmana hostí a zasunul puk do bránky. O pár minút neskôr krásne odpovedal Forsling, ktorý sa s tým nepáral a svoju strelu zavesil pod hornú žŕdku.

V tretej časti predviedla Florida gólový vstup do poslednej 10-minútovky, presadil sa Lundell. Hostitelia pred záverom skúsili hru bez brankára, risk im nevyšiel a na 3:1 zvýšil Bennett. Nešlo však o spečatenie výsledku, o minútu neskôr vykresal nádej pre Ranagers Lafreniere, no vyrovnanie už neprišlo. Panteri si tak uchmatli veľmi cenný bod a po roku môžu znovu postúpiť do finále.