Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premiérový hetrik Robertsona v play-off NHL, McDavid nazbieral v nadstavbe už 100 bodov

Robertson bol v Edmontone mužom zápasu.
Robertson bol v Edmontone mužom zápasu.TASR
Jason Robertson (24) zariadil hetrikom triumf Dallasu na ľade Edmontonu v treťom zápase finále Západnej konferencie NHL. Američan napodobnil klubový zápis Dina Ciccarelliho (64), ktorý zaznamenal tri góly v rovnakej fáze súťaže za Minnesotu North Stars v sezóne 1980/81. Kapitán domácich Connor McDavid (27) sa podieľal na oboch zásahoch tímu v prvej tretine a v kariére má už na konte 100 bodov v play-off v 64 dueloch. Skôr ako on to dosiahli iba traja hráči v histórii.

Robertson v 26. minúte duelu strelou z ľavého kruhu znížil na 1:2 a o 150 sekúnd vyrovnal bekhendovou dorážkou nad rameno Skinnera. Hetrik skompletizoval v tretej časti, keď z veľkého uhla pretlačil puk do bránky. Brankár domácich nechal malý priestor pri žŕdke a útočník Stars našiel presne túto medzeru.

"Už je to nejaký čas, odkedy som sa nepresadil a každý chce dávať góly. Snažil som sa však pomáhať tímu inak. Veľmi mi pomohol prvý zásah, ktorý mi dodal sebavedomie. Je to niečo ako domino efekt," zdôraznil krídelník, ktorý neskóroval v predošlých desiatich súbojoch.

"Vieme, že máme naozaj skvelé mužstvo. Keď robíme, čo máme a veríme systému, tak to prináša úspech," dodal Robertson, ktorý sa stal piatym najmladším hráčom v dejinách klubu (24 rokov, 310 dní) s hetrikom vo vyraďovacej časti. Rekord v tejto štatistike drží práve Ciccarelli (21 rokov, 86 dní).

McDavid zaznamenal vo svojom 64. vystúpení v nadstavbe 100. bod (33+67). Skôr dosiahli túto métu len jeho spoluhráč Leon Draisaitl (60 duelov), Mario Lemieux (50) a Wayne Gretzky (46). Kapitán Oilers si v stretnutí okrem gólu pripísal aj asistenciu a vyrovnal Lemieuxa (121 asistencií v sezóne 1988/89) na 11. mieste v histórii NHL (základná časť a play-off spolu).

Evan Bouchard zaknihoval svoju 17. asistenciu vo vyraďovacej časti a vyrovnal sa Charliemu Huddymu (1985) v počte asistencií na druhom mieste medzi obrancami Oilers v jednom play-off. Rekord v tejto štatistike drží Paul Coffey (25 v roku 1985).

Fín Miro Heiskanen spečatil víťazstvo Stars gólom do prázdnej bránky. Stal sa štvrtým obrancom v dejinách ligy, ktorý mal aspoň 60 bodov v play-off pred dovŕšením 25 rokov. Pridal sa ku Coffeymu (92), Bobbymu Orrovi (66) a Caleovi Makarovi (65).

Tretie pokračovanie série vybavil hetrikom. Robertson potiahol Dallas za výhrou v Edmontone