Prvá žena na striedačke v NHL. Campbellová sa stala asistentkou trénera Seattlu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvá žena na striedačke v NHL. Campbellová sa stala asistentkou trénera Seattlu

Campbellová bude pôsobiť v tíme Kraken.
Campbellová bude pôsobiť v tíme Kraken.Profimedia
Jessica Campbellová (32) sa stala prvou ženou, ktorá bude v NHL pôsobiť v úlohe asistentky trénera. Do realizačného tímu ju angažoval Seattle.

Rovnakú pozíciu zastávala už v uplynulých dvoch sezónach na farme klubu v Coachella Valley v AHL po boku kouča Dana Bylsmu, ktorý koncom mája prevzal hlavný tím Kraken.

Teraz si Bylsma vytiahol Campbellovú so sebou a niekdajšia kanadská reprezentantka tak prelomila ďalšiu bariéru v NHL. Už v roku 2022 začala v tíme Washingtonu pôsobiť Emily Engel-Natzkeová ako videokoučka a stala sa prvou ženou na asistentskej pozícii v lige. Campbellová teraz ako prvá prenikla až na striedačku.

Ako hráčka získala s Kanadou striebro na MS 2015. V roku 2017 ukončila aktívnu kariéru, nakrátko sa ešte vrátila v drese Malmö v sezóne 2019/20, ale potom sa už stala trénerskou priekopníčkou. V lete 2022 bola prvou asistentkou trénera v AHL.

Predtým pôsobila v rovnakej úlohe na svetovom šampionáte mužov v Tampere a Helsinkách pri nemeckej reprezentácii, kde pomáhala fínskemu koučovi Tonimu Söderholmovi. Krátku skúsenosť na lavičke Seattlu už má za sebou. Ako asistentka absolvovala vlani v septembri jeden zápas v príprave. Spolu s Bylsmom zastúpili hlavného kouča Davea Hakstola.