Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvé presilovkové góly celej série. Edmonton je krok od postupu do finále Stanley Cupu

Gólovým ťahúňom Edmontonu sa stal Nugent-Hopkins.
Gólovým ťahúňom Edmontonu sa stal Nugent-Hopkins.Profimedia
Finálové súboje Západnej konferencie napísali svoj piaty diel. Úspech slávili hokejisti Edmontonu, ktorí v Dallase zaknihovali dôležitý triumf a vybojovali si možnosť spečatenia postupu pred vlastnými fanúšikmi. Značne sa o to pričinil dvojgólový Ryan Nugent-Hopkins (31).

Dallas - Edmonton 1:3

/stav série: 2:3/

Po zvrátení zápasového stavu série vo svoj prospech zo strany Dallasu sa rovnaký počin podaril aj Edmontonu. Oilers si z ľadu súpera vzali cenný tretí bod a vybojovali si postupový mečbal do finále Stanley Cupu, ktoré si naposledy zahrali v roku 2006.

Pätnásta minúta úvodnej tretiny priniesla vôbec prvý presilovkový gól nadstavbových bitiek medzi týmito protivníkmi, vsietil ho Nugent-Hopkins. Po 66 sekundách prostredného dejstva sa rovnaký hráč postaral aj o druhý zásah v početnej výhode, ten sa napokon ukázal ako víťazný. O štyri minúty neskôr nadviazal na svojho kolegu sviatočný strelec Broberg, hostia pred štartom tretej časti viedli 3:0.

Záverečná 20-minútovka ponúkla len jediný gólový moment, prišiel z hokejky domáceho Johnstona a znamenal už iba úpravu výsledku na konečnú podobu. Edmonton tak môže začať pečatiť svoj prienik do finále 3. júna od 2:00 na domácom ľade.