Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rantanen so 100. bodom v play-off, Makar s Heiskanenom prepisovali zápisy obrancov

Rantanen nazbieral počas play-off NHL už 100 bodov.
Rantanen nazbieral počas play-off NHL už 100 bodov.AFP
Hokejisti Colorada si v piatom semifinálovom zápase play-off Západnej konferencie zámorskej NHL vynútili pokračovanie série s Dallasom. Avalanche potiahol za víťazstvom 5:3 a zdramatizovaním série na 2:3 obranca Cale Makar, ktorý zaznamenal dva góly. Dvadsaťpäťročný Kanaďan dosiahol svoj 20. presný zásah v play-off v kariére. Na dosiahnutie méty potreboval iba 71 duelov, rýchlejšie sa to podarilo iba šestici bekov.

Dallas - Colorado 3:5

Dvadsať presných zásahov zaznamenali vo vyraďovacej fáze skôr iba Paul Coffey (48 zápasov), Brian Leetch (49), Bobby Orr (50), Denis Potvin (52), Al MacInnis (70) a Paul Reinhart (70).

Makar je zároveň prvý obranca v histórii organizácie Avalanche/Nordiques, ktorý strelil viacero víťazných gólov v zápasoch, keď jeho tím čelil vyradeniu. Rozhodol aj šiesty zápas druhého kola play-off 2020.

"Cale predviedol mimoriadny výkon. Tvoril šance nielen pre spoluhráčov, ale aj pre seba. Dokázal zdolať súperov v súbojoch jeden na jedného," uviedol na adresu Makara tréner Colorada Jared Bednar.

Makarov spoluhráč Mikko Rantanen dosiahol svoj 100. bod v play-off v kariére, čo dokázali pred ním iba dvaja Fíni. Päťnásobný držiteľ Stanleyho pohára Essa Tikkanen nazbieral počas kariéry 123 bodov vo vyraďovačke. Suverén v tejto štatistike je Jari Kurri, takisto päťnásobný víťaz Stanley Cupu a člen Siene slávy v Toronte (233).

Svoj 74. gól v play-off strelil Joe Pavelski. Tridsaťdeväťročný útočník Dallasu zaznamenal počas kariéry najviac presných zásahov vo vyraďovačke spomedzi aktívnych hráčov profiligy. Kanadský center však naďalej čaká na zisk Stanleyho pohára a viac gólov pred jeho ziskom zaznamenal v histórii iba Brett Hull (77). Pavelski prekonal zápis Dina Ciccarelliho (73).

Pavelského spoluhráč Miro Heiskanen strelil 15. play-off gól, čím sa vyrovnal Sergejovi Zubovovi a Craigovi Hartsburgovi v počte gólov obrancu v histórii organizácií Stars/Minnesota North Stars.