Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sezóna odštartovala. New Jersey si v Prahe poradilo s Buffalom, Tatar a Nemec nebodovali

Aktualizované
Nemec okúsil atmosféru NHL v Prahe.
Nemec okúsil atmosféru NHL v Prahe. TASR/Profimedia
Hokejisti New Jersey zvládli vstup do nového ročníka zámorskej NHL najlepším možným spôsobom. Pred zaplnenou O2 arenou v Prahe zdolali v rámci Global Series súpera z Buffala 4:1. V drese diablov sa z triumfu tešili aj obranca Šimon Nemec (20) a útočník Tomáš Tatar (33), no ani jeden z dvojice slovenských hokejistov sa nezapísal do kanadského bodovania.

Buffalo - New Jersey 1:4

O slávnostné buly sa postaral legendárny Jaromír Jágr. Pred duelom vhodil puk medzi Ondřeja Paláta a Rasmusa Dahlina. "Bol som požiadaný ľuďmi z NHL, ktorá mi veľmi pomohla v kariére a bez nej by som tu teraz nestál. Vďačím jej za všetko, čo som dokázal. Pre mňa je to pocta," povedal pre televíziu Nova. Následne sa už išlo na vec.

Tímy vstúpili do zápasu po odlišných bilanciách v prípravných zápasoch. Zatiaľ čo Sabres triumfovali proti súperom z NHL v piatich zo šiestich duelov, Devils mali bilanciu jedno víťazstvo, šesť prehier. Na ľade sa však naznačené predpovede nepotvrdili a Stefan Noesen poslal diablov do vedenia v 9. minúte, keď vyťažil z chyby súpera. 

Ešte v prvej časti na jeho gól nadviazal Johnny Kovacevic, keď brankárovi Buffala clonil vo výhľade aj Tatar a po zásahu Nica Hischiera viedli Devils od 24. minúty 3:0. Buffalo krátko na to nevyužilo presilovku po vylúčení Nemca. Konečnú podobu výsledku dal gólom do prázdnej bránky Paul Cotter. Tomáš Tatar odohral zápas na krídle druhej formácie, Šimon Nemec bol člen tretieho obranného páru.

Zápasy zámorskej profiligy mimo USA a Kanady odštartovali už 11. sezónu, v Česku sa hrá piatykrát. Tímy si pred zápasom symbolickými 13 sekundami ticha uctili tragicky zosnulého amerického hokejistu Johnnyho Gaudreaua, ktorý odohral svoj posledný súťažný zápas práve v O2 aréne. 

Nemec stretnutie zhodnotil nasledovne: "Myslím si, že sme kontrolovali hru celý zápas. Po zranení som sa musel do toho dostať, pár tréningov som potreboval, ale myslím si, že to dnes bolo fajn."

"Sme veľmi spokojní. Predviedli sme super výkon, určite najlepší, ktorý sme doteraz predviedli. Mali sme to pod kontrolou celý zápas. Mne sa s Hischierom a Mercerom hralo dobre, boli sme aktívni a chémia medzi nami funguje výborne," doplnil ho Tatar.