Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovského spoluhráč spoznal výšku pokuty, NHL trestala Xhekaja za nešportové správanie

Xhekaj pyká za svoje činy.
Xhekaj pyká za svoje činy.Dan Hamilton - Imagn Images
NHL potrestala Arbera Xhekaja (23) pokutou vo výške 3 385 amerických dolárov. Obranca Montrealu Canadiens obdržal finančný trest za nešportové správanie voči útočníkovi Toronta Maple Leafs Cédricovi Parému (25), oznámilo oddelenie bezpečnosti hráčov.

Podľa kolektívnej zmluvy najvyššia prípustná pokuta nasledovala po zákroku Xhekaja v prvej tretine sobotňajšieho prípravného zápasu Toronta s domácim Montrealom, hostia vyhrali 2:1. Kanaďanovi, ktorého spoluhráčom je Juraj Slafkovský, boli udelené tresty v počte minút 2+10 a 5+do konca zápasu. Peniaze z jeho trestu poputujú do Fondu pomoci hráčom v núdzových situáciách.

V spomínanom dueli sa pobila aj slovenská jednotka draftu z roku 2022. Xhekaj má za ostatné dve sezóny v 95 zápasoch za Canadiens na konte 8 gólov, 15 asistencií a 182 trestných minút, odkedy podpísal zmluvu ako nedraftovaný voľný hráč. V minulom ročníku zaznamenal 10 kanadských bodov (3+7) a 81 trestných minút v 44 dueloch. V júli sa s klubom dohodol na dvojročnom kontrakte na 2,6 milióna dolárov.