Slafkovský a Montreal sa dohodli na osemročnom kontrakte, mladík zarobí 60 miliónov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský a Montreal sa dohodli na osemročnom kontrakte, mladík zarobí 60 miliónov

Slafkovský a Montreal sa dohodli na osemročnom kontrakte, zarobí 60 miliónov dolárov
Slafkovský a Montreal sa dohodli na osemročnom kontrakte, zarobí 60 miliónov dolárovProfimedia
Slovenský útočník Juraj Slafkovský (20) podpísal s Montrealom nový osemročný kontrakt v celkovej hodnote 60,8 milióna dolárov. Ročne si tak príde na 7,6 milióna dolárov. Zmluva začne platiť od sezóny 2025/26, keďže v tej nasledujúcej má ešte platný nováčikovský kontrakt.

Milovaný a zároveň kritizovaný mladík v minulej sezóne ukázal, že jeho progres bude pokračovať a je na najlepšej ceste, aby sa zaradil medzi najlepších útočníkov sveta. Stále vo veľmi mladom veku zaknihoval slušných 50 bodov, zároveň prekonal rekord Montrealu v počte bodov získaných medzi tínedžermi.

Mnohí od neho čakali viac, lenže zabudli na jeho vek. Slafkovský je na správnej ceste, naďalej sa bude zlepšovať a napredovať. Košický rodák, ktorý v marci oslávil 20. narodeniny, sa vo svojej druhej sezóne v profilige udomácnil na pravom krídle prvého útoku Canadiens a od polovice ročníka pravidelne bodoval.

V marci ťahal deväťzápasovú bodovú sériu a 9. apríla v súboji s Philadelphiou strelil svoj prvý hetrik v NHL. Ročník ukončil so ziskom 50 bodov za 20 gólov a 30 asistencií.

Slafkovský podpísal druhú najvyššiu zmluvu spomedzi Slovákov. Marián Hossa dostal v roku 2009 od Chicaga 12-ročný kontrakt, ktorý mal celkovú hodnotu 63,3 milióna dolárov. Slafkovský má však zo všetkých slovenských hokejistov najvyšší priemerný ročný plat.