Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský bez servítky. Na Slovensku je všetko o známostiach, každý sa o tom bojí hovoriť

Slafkovský si nebral servítku pred ústa.
Slafkovský si nebral servítku pred ústa.Profimedia / ČTK / Paprskář Pavel
Slovenský útočník Juraj Slafkovský (20) si v rozhovore pre The Athletic nebral servítku pred ústa a ostro kritizoval fungovanie slovenského hokeja. Podľa jeho slov sa nerobia správne rozhodnutia a všetko je o známostiach.

Jednotka draftu 2022 reprezentovala Slovensko na troch majstrovstvách sveta a bola takisto súčasťou tímu na ZOH v Pekingu, kde tím Craiga Ramsayho získal historický bronz. Juraj Slafkovský bol so siedmimi gólmi najlepším strelcom, dostal sa na čelo produktivity a takisto sa stal najužitočnejším hráčom turnaja.

"Môžem povedať veľa zlých vecí o Slovensku, ktoré chcem zmeniť, ale nepoviem. Ak chceme byť úspešní, tak sa musia v SZĽH niektoré veci zmeniť. Mám pocit, že po bronze sa s týmito vecami ľudia uspokojili, ale vtedy sme mali šťastie, pretože na turnaji neboli hráči z NHL," rozprával.

"Ak by mal každý kompletný tím, medailu by sme určite nezískali. Sme však spokojní s maličkosťami... Myslíme si, že robíme správne veci, ale nerobíme, iba sa pretvarujeme. Snažíme sa ľuďom predať, že robíme veci správne, no podsúvame im falošné výsledky," pokračoval Slafkovský.

Podľa košického rodáka sa reprezentačné výbery do 16 a 17 rokov vyhýbajú nominácií hráčov pôsobiacich v Severnej Amerike, pretože sa ľudia z vedenie boja, že by vytlačili ich deti. "Na Slovensku je všetko o známostiach, ale každý sa o tom bojí hovoriť," otvorene konštatuje.

"Nemal som známosti, ale vedel som hrať hokej. To bola moja známosť. Nemali inú možnosť, pretože som vedel hrať," nechal sa počuť. Slafkovský si myslí, že vo vedení potrebuje Slovensko iných ľudí, lenže nikto to nechce robiť.

"Myslíte, že Hossa chce pracovať pre zväz? Nie. Gáborík? Nie. Je to kvôli niektorým ľuďom, ktorí už sú tam, robia si to po svojom, čiže z toho ťažia oni a nie slovenský hokej. To je môj názor," dodal.