Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský má byť súčasťou légie skazy, teší sa na špeciálny večer. Zaujalo jeho ASMR

Slafkovský má zažiť úspešnú sezónu.
Slafkovský má zažiť úspešnú sezónu.Profimedia / ČTK / AP / Jeffrey T. Barnes
Slovenský útočník Juraj Slafkovský (20) má za sebou dve sezóny v NHL. Od tretej sa očakáva, že spraví veľký krok dopredu a bude skutočnou hviezdou Montrealu. Navyše vstupuje do posledného roku nováčikovského kontraktu. Od ďalšieho ročníka mu začne plynúť nová osemročná zmluva s priemernou hodnotou 7,6 milióna amerických dolárov.

Vysoké očakávania na košického rodáka majú tradične hlavne fanúšikovia najúspešnejšieho tímu histórie NHL. Tie ešte znásobil príchod Patrika Laineho, s ktorým by mohol Slafkovský vytvoriť obávané duo pre každú defenzívu. Či sa ale naozaj budú spoločne stretávať v jednej formácii je nateraz otázne.

"Znie to dobre. Skoro ako légia skazy z Philadelphie, ktorá hrala v zložení Lindros, LeClair a Renberg. Nemyslím si, že by to dopadlo rovnakým úspechom. Obaja sú si veľmi podobní. Canadiens sú v prestavbe, potrebujú víťaziť a dostať sa do play-off," povedal nedávno fínsky expert Elmo Aittola pre Športweb.sk.

Slafkovský sa bude snažiť zlepšiť minulú 50-bodovú sezónu. Od roku 1993 sa stal iba štrnástym hokejistom v tínedžerskom veku, ktorý v jednej sezóne strelil aspoň 20 gólov a pridal aj minimálne 30 asistencií. Tlak na jeho osobu ešte narástol po podpise spomínanej lukratívnej zmluvy, no s tým už mladík pracovať vie.

Počas dvoch rokov vyrástol nielen hokejovo, ale aj mentálne. Pomohla mu tiež dôvera trénera Martina St. Louisa, ktorý mu doprial čas a mal trpezlivosť aj vo fázach, keď zbieral menej bodov. Úvodných 20 duelov predošlého ročníka mu vynieslo iba šesť bodov.

"Tréner mu verejne kryl chrbát a v ňom to zapálilo oheň. Znova si získal dôveru fanúšikov, ale tí od neho teraz očakávajú prelomovú sezónu. Očakáva sa, že bude hrať v prvom útoku. Do nového ročníka vstupuje sebavedomo," píše zámorské periodikum The Fourth Period.

"Druhá polovica minulej sezóny bola pre Slafkovského úplne odlišnou ako tá prvá. Ukazoval záblesky kreativity a nebál sa chodiť do súbojov o puk, čo bolo niečo, s čím sa v nováčikovskom roku trápil," doplnil rovnaký zdroj.

Na mladého hokejistu čaká aj jedna milá udalosť, ktorá sa uskutoční 1. apríla 2025 počas domáceho zápasu Habs proti Floride. Tzv. Booblehead Night bude zameraná priamo na neho, keďže Montreal bude svojim fanúšikom rozdávať figúrky Slafkovského s netradične "veľkou hlavou".

Sám krídelník sa už skôr vyjadril, že by takúto podobizeň chcel vlastniť. "Páčila by sa mi vlastná figúrka, všetkým by som ju rozdal. V Montreale je to veľká vec a aj zábava, keďže nie všetky figúrky naozaj vyzerajú ako daní hráči," pousmial sa.

Montreal zverejnil video, v ktorom oznámil, že Bell Centre je už pripravené na nový ročník. To hlasovo v štýle ASMR (stimul, ktorý môže vo vás vyvolať zimomriavky, pozn.) doprevádza práve Slafkovský.