Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský nakrátko vystrašil fanúšikov, Tatar si otvoril gólové konto, bodoval aj Pospíšil

Aktualizované
Slafkovský prispel k triumfu dvomi asistenciami.
Slafkovský prispel k triumfu dvomi asistenciami. Profimedia / ČTK / AP / Graham Hughes
Šestica slovenských hokejistov zasiahla do nočných stretnutí v zámorskej NHL. Individuálne štatistiky si vylepšili Juraj Slafkovský (20) a taktiež Tomáš Tatar (33). Druhý menovaný znepríjemnil úvodný zápas sezóny svojmu defenzívnemu krajanovi Martinovi Fehérvárymu (25).

Montreal - Ottawa 4:1

Juraj Slafkovský síce predchádzajúci duel dohrával v druhom útoku, no na súboj proti Ottawe opäť naskočil ako súčasť toho elitného. Sekundárnou asistenciou sa podieľal na dvoch góloch amerického kolegu Colea Caufielda. Na konci prostrednej tretiny však košický rodák poriadne vystrašil fanúšikov Canadiens, keď zamieril do šatne a vynechal jedno striedanie. Našťastie, po prestávke sa znovu objavil na ľade. Celkovo zakončil stretnutie s dvoma plusovými bodmi, rovnakým počtov hitov a jednou strelou do priestoru troch žrdí. 

Washington - New Jersey 3:5

V metropole USA boli súčasťou konfrontácie až traja Slováci. Z hľadiska produktivity spomedzi nich najlepšie obstál Tomáš Tatar. Skúsený forvard si v 24. minúte otvoril nielen strelecký, ale aj bodový účet prebiehajúceho ročníka, keď si vynikajúco nakorčuľoval do priestoru pred bránkou, aby na druhý pokus úspešne zakončil. Osem sekúnd pred záverečným klaksónom ešte prihrával na presný zásah Dawsona Mercera do odkrytej svätyne. 

Šimon Nemec sa už tradične objavil v treťom obrannom páre. Odohrať stihol 14 minút a 35 sekúnd so ziskom jedného plusového bodu. S tromi strelami patril v tomto ohľade k najaktívnejším hráčom Devils

Prvý zápas sezóny už má za sebou taktiež Martin Fehérváry. S hracím časom 20 minút a 59 sekúnd bol tretím najvyťažovanejším hokejistom Capitals. K menu pripísal dva mínusové body, jeden hit a raz zblokoval pokus. 

Calgary - Philadelphia 6:3

Vydarený vstup do súťažného kolotoča NHL prežíva Martin Pospíšil. V dvoch meraniach síl pozbieral už štyri kanadské body. Proti Philadelphii dvomi primárnymi asistenciami nadviazal na výkon z duelu s Vancouverom. V oboch prípadoch pripravil gólovú parketu pre Jonathana Huberdeaua. Slovák pritom strávil na ľade len necelých desať minút, čo bolo najmenej spomedzi hráčov Calgary. V druhej časti dohral Jamieho Drysdalea a Tyson Foerster ho vyzval na bitku. Obaja dostali päťminútový trest.

Na krídle elitného útoku dostal opäť raz príležitosť Samuel Honzek. Aktivitu okorenil počas 12 minút a 43 sekúnd tromi strelami a jedným bodyčekom. Odsedieť si musel taktiež menší trest za hru vysokou hokejkou.

Ďalšie výsledky:

Buffalo - Florida 5:2

Detroit - Nashville 3:0

NY Rangers - Utah 5:6 pp

Toronto - Pittsburgh 4:2

Dallas - NY Islanders 3:0

Minnesota - Seattle 4:5 sn

Colorado - Columbus 4:6

Edmonton - Chicago 2:5

San Jose - Anaheim 0:2