Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský nebojácne zhodil rukavice, súperovi spôsobil tržnú ranu

Slafkovský je tvrdý chlapík.
Slafkovský je tvrdý chlapík. TASR / Evan Buhler / The Canadian Press via AP
Hoci predsezónne obdobie prinieslo v noci zo soboty na nedeľu hneď päť zápasov so slovenskou stopou, azda najväčšiu pozornosť na seba strhol Juraj Slafkovský (20). Podobne ako pätica jeho krajanov sa do streleckých štatistík zapísať nedokázal, ale vo vypätom dueli medzi Montrealom a Torontom sa pobil.

Florida - Carolina 5:4 pp

Panthers sa revanšovali za vysokú prehru z minulej noci a Hurricanes pripravili vôbec prvú prehru v prípravnom období. Oliver Okuliar nastúpil na centri štvrtého útoku. Odohral 11 minút a 44 sekúnd, čo bol druhý najnižší počet spomedzi hráčov svojho tímu. Na buly si zachoval 46 % úspešnosť, pripísal si jeden plusový bod, raz ohrozil bránku a rozdal dva hity. 

Los Angeles - Anaheim 3:2

V zostave Kings sa počas aktuálneho predsezónneho obdobia premiérovo objavil Martin Chromiak. Miesto zaujal na krídle štvrtej formácie a okrem dvoch striel pri jeho mene po záverečnom klaksóne svietil jeden mínusový bod. Na opačnej strane bol Pavol Regenda členom elitného útoku. Forvard v službách Ducks vyslal do priestoru troch žŕdok dva pokusy. 

Montreal - Toronto 1:2

Poriadne nervózny duel okorenili tri pästné výmeny, pričom súčasťou jednej z nich bol Juraj Slafkovský. V druhej tretine sa pri skrumáži za bránkou dostal do potýčky s obrancom Marshallom Rifaiom a neváhal zhodiť rukavice. Protivníkovi uštedril niekoľko tvrdých rán, zhodil helmu, spôsobil tržnú ranu na obočí, ale po prvej inkasovanej rane stratil stabilitu a porúčal sa k ľadu. Útočník Canadiens odohral vyše 20 minút, dve strely zblokoval, jednu vyslal a získal plusový bod. 

St. Louis - Chicago 3:2

Po boku skúseného Brandona Saada a produktívneho Jakea Neighboursa dostal príležitosť v prvom útoku Blues znovu Dalibor Dvorský. Talentovaný Slovák si mohol užiť slušnú porciu hracieho času - 18 minút a 41 sekúnd. Výborne si počínal na vhadzovaniach, kde mal úspešnosť na úrovni 60 %. Odsedieť si musel menší trest za hákovanie. Gólového zápisu či asistencie sa nedočkal. 

Calgary - Vancouver 4:2

Martin Pospíšil dostal tentokrát v zostave Flames voľno, ďalšiu šancu zabojovať o svoje miesto však dostal Samuel Honzek. Hoci sa mi individuálne produktívne konto vylepšiť nepodarilo, v piatich zápasoch zaznamenal už šesť kanadských bodov za presný zásah a päť asistencií. Spomedzi doterajších stretnutí strávil na ľade najviac času, konkrétne 16 minút a 20 sekúnd.

Ďalšie výsledky:

Columbus - Buffalo 6:3

Philadelphia - Boston 3:2 pp 

Nashville - Tampa Bay 6:0 

Edmonton - Seattle 5:4