Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský si otvoril strelecký účet. Nemec a Tatar na čele NHL, 15-gólová divočina v Ottawe

Aktualizované
Slafkovský sa radoval z gólu, ale nie z víťazstva.
Slafkovský sa radoval z gólu, ale nie z víťazstva.Profimedia / ČTK / AP / Graham Hughes
Hokejisti New Jersey vyhrali v pondelkovom zápase zámorskej NHL proti Utahu a pripravili mu prvú prehru v sezóne. Florida uspela na ľade Bostonu. Štadión Canadian Tire Centre v Ottawe videl poriadnu nádielku presných zásahov. Juraj Slafkovský (20) sa dočkal prvého gólu v novom ročníku, na výhru to však nestačilo.

Boston - Florida 3:4

Florida napriek zdravotným problémom dôležitých útočníkov Barkova a Tkachuka dokázala vyhrať na ľade Bostonu a pripravila mu druhú prehru v sezóne. Zhodne dvomi gólmi sa pod konečný výsledok podpísali Sam Reinhart a Anton Lundell. Na strane Bruins bol pri všetkých zásahoch center štvrtej formácie Kastelič (0+3).

New Jersey - Utah 3:0

New Jersey zažíva veľmi dobrý úvod sezóny, pretože vyhralo štvrtý zápas a ako prvý tím tohto ročníka sa dostalo na hranicu ôsmich bodov. Utah premiérovo prehral a v Západnej konferencii mu patrí piate miesto. Pod víťazstvo Devils sa čistým kontom podpísal brankár Jake Allen, pokryl všetkých 20 striel hostí.

Slovenský obranca Šimon Nemec nastúpil v treťom obrannom páre. Odohral 18 minút a 25 sekúnd, pripísal si jednu plusku aj strelu. Zároveň bol piatym najvyužívanejším hráčom New Jersey. Jeho spoluhráč Tomáš Tatar tiež nebodoval. Počas času 11:25 na ľade zaznamenal jednu strelu, jeden hit a dvojminútový trest za držanie.

Ottawa - LA Kings 8:7 pp

Pätnásťgólovú prestrelku videli diváci v Ottawe. Lepšie sa skončila pre domácich, ktorí zdolali Los Angeles po predĺžení. Senators uspeli aj napriek tomu, že väčšinu zápasu ťahali za kratší koniec. V sedemgólovej prostrednej časti sa podarilo Ottawe vyrovnať najskôr na 4:4, následne na 5:5 a reagovať dokázala aj na šiesty zásah kráľov. 

Na 7:6 pre domácich zvyšoval Josh Norris, no honor hrdinu mu nakrátko prekazil Tanner Jeannot, ktorý poslal ofenzívny duel do predĺženia. V ňom prišiel opäť Norrisov čas a strelou pomedzi betóny Darcyho Kuempera rozhodol. Na opačnej strane dosiahol druhý trojbodový večer v sezóne kapitán Anže Kopitar.

Ten sa v noci na piatok blysol hetrikom a teraz si pripísal tri asistencie. Okrem slovinského útočníka nazbieral tri body aj jeho spoluhráč Brandt Clarke, bývalý hráč Nových Zámkov. Na strane Ottawy boli trojbodoví Norris, Tim Stützle a Drake Batherson.

Montreal - Pittsburgh 3:6

Canadiens privítali na svojom ľade v Bell Centre káder Penguins, s ktorým prehrali tri predchádzajúce vzájomné duely. V aktuálnej sezóne už oba celky spoznali, ako trpko chutí inkasovanie šiestich gólov, Montreal tento pocit zažil opäť.

Prvú 20-minútovku vyhrali hostia 2:1, v tretej minúte prostrednej časti prišlo vyrovnanie z produkcie Slafkovského. Slovák ťažil z dokonalej prihrávky Suzukiho, puk už iba nasmeroval do odkrytej bránky a otvoril si gólový účet v ročníku 2024/25.

Tesne po uplynutí polovice riadneho hracieho času domáci prvý a jediný raz v zápase viedli, presadil sa Heineman. O pár okamihov však znova bolo vyrovnané. Tretie dejstvo patrilo z pohľadu gólového scenára Pittsburghu, ktorý zaknihoval tri trefy a definitívne rozhodol o svojom štvrtom triumfe nad Canadiens v rade

Pod víťazstvo hostí sa najviac podpísali Malkin s bilanciou 1+2 a dvojgólový Eller. Slafkovský okrem presného zásahu nazbieral dva mínusové body, tri strely na bránku a tri hity. Na ľade si bez jednej sekundy odkrútil 20 minút.

Ďalšie výsledky:

NY Rangers - Detroit 4:1

Colorado - NY Islanders 2:6