Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský vypadol z elitného útoku, Kopitar sa zaradil medzi historické kvarteto

Slafkovský dohrával proti Bruins v druhom útoku.
Slafkovský dohrával proti Bruins v druhom útoku. Profimedia / ČTK / AP / Michael Dwyer
Z pohľadu slovenských hokejistov nemala noc zo štvrtka na piatok prívlastok úspešná. Trio Juraj Slafkovský (20), Šimon Nemec (20) a Tomáš Tatar (33) sa z víťazstva neradovalo. Ani jednému z menovaných sa nepodarilo obohatiť osobnú bilanciu o kanadský bod. Naopak skvelým individuálnym predstavením zaujal Anže Kopitar (37). Slovinský veterán sa pridal k historickému kvartetu hráčov, ktorí zaznamenali hetrik v dvoch otváracích dueloch sezóny NHL.

Boston - Montreal 6:4

Canadiens čakal druhý zápas v priebehu 24 hodín. Juraj Slafkovský ho začal v elitnom útoku, no počas tretej tretiny sa ho tréner rozhodol presunúť do druhej formácie, pričom jeho pozíciu zaujal Josh Anderson. Slovenský forvard raz ohrozil bránku, zblokoval jednu strelu, rozdal štyri hity a necelých 21 minút strávených na ľade pretavil do jedného plusového bodu.

Brankár Cayden Primeau nenapodobnil výkon svojho kolegu Samuela Montembeaulta, ktorý v predchádzajúcom stretnutí zaknihoval čisté konto. Američan inkasoval proti Bostonu z 29 pokusov hneď šesťkrát, takže z ľadu schádzal po záverečnom klaksóne s úspešnosťou zákrokov na úrovni 79,3 %. Bruins si po úvodnej prehre s Floridou napravil chuť. 

New Jersey - Toronto 2:4

Vydarený večer za sebou nemá Šimon Nemec. Pri porážke Devils boj najmenej vyťažovaným hráčom mužstva, keď odohral 11 minút a 49 sekúnd. Za tento čas stihol pozbierať dva mínusové body. Jeho ofenzívny krajan Tomáš Tatar do stretnutia naskočil ako člen druhého útoku. Do priestoru medzi tromi žŕdkami vyslal jednu ranu a rozdal bodyček. 

Hrdinom Toronta sa stal 23-ročný Dennis Hildeby. Švédsky muž v maske pri svojom debute medzi svetovou elitou zlikvidoval 22 striel z hokejok hráčov New Jersey. 

Buffalo - Los Angeles 1:3

Slovinský veterán Anže Kopitar zaznamenal v záverečnom dejstve čistý hetrik a postaral sa o dokonalý obrat Los Angeles. Skúsený útočník sa stal piatym hokejistom v histórii NHL, ktorému sa v otváracom dueli sezóny podarilo dvakrát vsietiť tri presné zásahy. 

Buffalo pokračuje v hrozivom vstupe do súťažného kolotoča. Sabres výsledkovo nezvládli ani jedno z doterajších troch vystúpení, pričom zakaždým strelili jediný gól. 

Ďalšie výsledky:

Ottawa - Florida 3:1

NY Islanders - Utah 4:5 pp 

Detroit - Pittsburgh 3:6 

Minnesota - Columbus 3:2

Nashville - Dallas 3:4

San Jose - St. Louis 4:5 pp