Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci pri 13-gólovom westerne v New Jersey. Fehérváry bodoval, Pospíšil sa tešil z výhry

Martin Lehotský
Černák odohral takmer 20 minút.
Černák odohral takmer 20 minút.Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Popri zraneniach Juraja Slafkovského (20) a Samuela Honzeka (19) sa do ostrej akcie NHL zapojili štyria slovenskí hokejisti. Martin Fehérváry (25) sa radoval z asistencie i výhry. Predstavenie na klzisku v New Jersey ponúklo parádnu westernovú prestrelku, po ktorej sa z triumfu nad krajanmi tešil Erik Černák (27). Calgary Martina Pospíšila (24) uspelo v domácom prostredí po nájazdoch.

Philadelphia - Washington 1:4

Po prehre z otváracieho zápasu sezóny nastúpili Capitals na víťaznú vlnu a nezosadli z nej ani tentoraz. Predstavili sa na ľade Flyers, ktorí riešia úplne opačnú situáciu ako súper a zaknihovali piaty neúspech v rade.

Skóre sa prvýkrát menilo vo štvrtej minúte, prsty v tom mal vďaka asistencii aj Fehérváry. Okrem víťazstva a kanadského bodu mohli slovenského obrancu tešiť aj tri plusové body a takisto tri hity, v akcii strávil 18:32 min. Ako sa neskôr ukázalo, víťazný zásah prišiel už po štvrťhodine hry, postaral sa o to Mangiapane. Zvyšné trefy padli až v záverečnej tretine a znamenali skrášlenie výhry hostí.

New Jersey - Tampa 5:8

Vzájomné strety tímov Devils a Lightning dlhodobo nenudia, inak to nebolo ani pri ich prvej bitke v aktuálnom ročníku. Úvodná tretina s výsledkom 1:1 veľké gólové hody nepredpovedala, všetko sa však začalo meniť v prostrednej časti.

Po 51 sekundách sa v nej presadil Meier, no onedlho nasledovala päťgólová 10-minútovka z produkcie hostí, ktorí parádne zaskočili svojho oponenta. Záverečná perióda taktiež neponúkla žiadny priestor na zívanie a do scenára presných zásahov pridala ďalších päť kúskov, tie napokon znamenali vysokú výhru Tampy.

Pri celkovo desiatej trefe duelu sa asistenciou prezentovali obaja Slováci v drese New Jersey - Tatar i Nemec. Na druhej strane barikády si Černák svoje kanadské štatistiky nevylepšil, no úsmev na tvári mu vyčaroval sladký triumf.

Calgary - Pittsburgh 4:3 sn  

Pri zranení Honzeka hájil slovenskú vlajku vo farbách Flames iba Pospíšil. Jeho mužstvo naposledy pretrhlo svoju štvorzápasovú šnúru víťazstiev a ďalšiu chcelo odštartovať proti Penguins. V poslednej minúte základnej hracej doby to však ešte vyzeralo na prehru Calgary, domácich potom vyrovnávajúcim zásahom zachránil Kadri a súboj poslal do predĺženia.

Extra minúty meno víťaza nepriniesli, úspešnejší káder sa teda šiel hľadať do nájazdovej lotérie. Tá ponúkla päť úspešných exekútorov, traja sa našli na strane hostiteľa, z výhry sa tak radovali Pospíšil a spol., pre ktorých to bol piaty sezónny úspech.

Ďalšie výsledky:

Florida - Minnesota 1:5

Buffalo - Dallas 4:2

Montreal - NY Rangers 2:7

Columbus - Toronto 6:2

NY Islanders - Detroit 0:1

St. Louis - Winnipeg 2:3

Chicago - Vancouver 3:6

Seattle - Colorado 2:3

Nashville - Boston 4:0

Edmonton - Carolina 2:3 pp

Utah - Ottawa 0:4

Anaheim - San Jose 3:1

Vegas - Los Angeles 6:1