Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Snové narodeniny. Bedard podpísal s Chicagom trojročnú zmluvu

Connor Bedard podpísal nováčikovskú zmluvu s Chicagom.
Connor Bedard podpísal nováčikovskú zmluvu s Chicagom.Profimedia
V deň svojich 18. narodenín podpísala jednotka tohtoročného draftu NHL Connor Bedard trojročnú zmluvu s Chicagom. Blackhawks to oznámili na klubovej webovej stránke.

Kanadský hokejový talent si podľa portálu capfriendly.com môže za sezónu zarobiť až 4,45 milióna dolárov aj s bonusmi. Jeho základný príjem je maximálne 950 000 dolárov ročne.

Pre tradičný klub NHL bol Bedard po ďalšom útočníkovi Patrickovi Kaneovi (2007) druhou draftovou jednotkou v histórii. Spolu s Jonathanom Toewsom bol dlhoročným lídrom tímu, ktorý prechádza rozsiahlou prestavbou. A práve Bedard bude hráčom, na ktorom bude stáť budúcnosť Blackhawks.

"Podpis Connora je obrovským krokom pri budovaní nových základov nášho klubu. Tešíme sa, ako sa bude vyvíjať a akú úlohu zohrá pri napredovaní nášho tímu na mnoho ďalších rokov," povedal generálny manažér Kyle Davidson.

Bedard, dvojnásobný juniorský majster sveta, ktorý pred dvoma rokmi triumfoval aj na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov, je považovaný za najlepšieho mladého hráča od roku 2015. Vtedy si Edmonton vybral ako číslo 1 súčasnú hviezdu NHL Connora McDavida.

V úlohe kapitána tímu Regina Pats odohral Bedard 57 zápasov v základnej časti posledného ročníka juniorskej WHL a pripísal si 143 bodov za 71 gólov a 72 asistencií. Bol prvým hráčom, ktorý prekonal hranicu 140 bodov od sezóny 1995-96. V siedmich súbojoch play-off pridal 20 bodov (10+10).

Bedardove štatistiky
Bedardove štatistikyFlashscore

V januári doviedol Kanadu k obhajobe zlata na juniorských majstrovstvách sveta, keď na domácej pôde zaznamenal deväť gólov a 14 asistencií. Bol vyhlásený za najlepšieho útočníka a hráča turnaja. Naprázdno vyšiel až vo finále proti Česku pri víťazstve 3:2 po predĺžení.