Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spoluhráč Nemca a Tatara po nociach trénoval s Jágrom. Z Česka je veľa dobrých hráčov, hovorí Dillon

Dillon hral niekoľko rokov aj za San Jose.
Dillon hral niekoľko rokov aj za San Jose.Chris Brown / Zuma Press / Profimedia
Je jednou z tých tvárí, ktoré hrajú v NHL už dlho, ale tí, ktorí súťaž poctivo nesledujú, si ho možno ani nevšimnú. Kanadský obranca Brenden Dillon (33) začal v najlepšej hokejovej súťaži sveta v roku 2013 v Dallase a odvtedy má na konte takmer 900 štartov. Pred touto sezónou sa rozhodol pre zmenu a podpísal trojročný kontrakt na 12 miliónov dolárov s New Jersey. "Je tu talentovaný tím, svojím štýlom hry sem dobre zapadnem," povedal nový spoluhráč Tomáša Tatara (33) a Šimona Nemca (20) pred úvodným zápasom NHL proti Buffalu v Prahe. O čom ešte hovoril?

O začiatku sezóny NHL v Prahe

"Je to tu úžasné, užívame si to tu, mám pocit, že sme tu napríklad týždeň. Takýto výlet pomáha celému tímu stmeliť sa, navyše vidíme krásnu Prahu, čo je mesto, v ktorom podľa mňa väčšina z nás ešte nebola. Na rozdiel odo mňa, bol som tu v roku 2018 na svadbe Tomáša Hertla, sme dobrí kamaráti. Vtedy nám s nadšením ukázal celé mesto."

O prestupe do New Jersey

"V lete som bol vlastne prvýkrát v kariére na trhu s voľnými hráčmi a pamätám si na tú úzkosť a nervozitu. (úsmev) Bol som veľmi rád, že ma oslovilo niekoľko klubov. Vybral som si Devils, pretože majú veľmi talentovaný tím a myslím si, že tam dobre zapadnem. Zatiaľ sa mi tu veľmi páči, je tu veľa nových tvárí, ale mám tu aspoň Tima Meiera, s ktorým sme hrali v San Jose. Ako som už povedal, začať sezónu takýmto veľkým výletom, kde strávime všetok čas spolu ako tím a chodíme na večere, nám všetkým pomôže spoznať sa navzájom. Aj vďaka tomu, že je tu nový tréner Sheldon Keefe, hráči, ktorí sú tu dlhšie, zažívajú niečo nové."

O histórii tímu Devils

"Už som sa tu stretol s Patrikom Eliášom, proti ktorému som hral niekoľko rokov, je to legenda tímu. Je neskutočné, koľko dobrých hráčov pochádza z Česka, v New Jersey pôsobili aj Bobby Holík a Petr Sýkora... Keď som v lete podpisoval zmluvu, prezeral som si históriu klubu a nestačil som sa čudovať. Všetci majú na konte tisícky zápasov a niekoľko Stanleyho pohárov."

Dillon (vpravo) ide na tréning s Ondřejom Palátom.
Dillon (vpravo) ide na tréning s Ondřejom Palátom.Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

O novej sezóne

"Ako vždy to bude výzva. Keď som kedysi začínal v NHL, bolo niekoľko klubov, na ktoré sme mohli ukázať a povedať si, že nás čaká ľahké víťazstvo. Teraz je to však úplne iné. Každý tím môže vyhrať každý zápas a náš cieľ je rovnaký, všetci chceme vyhrať Stanleyho pohár. My ako New Jersey máme od seba veľké očakávania, ale pred nami je ešte dlhá cesta."

O hraní s Jágrom

"Pre mňa ako mladého hráča, ktorý vyrastal vo Vancouveri, boli Pittsburgh Penguins s Jaromírom Jágrom absolútne legendárni. Takže keď podpísal zmluvu s Dallasom a mňa povolali do prvého tímu, musel som sa takmer uštipnúť, aby som tomu uveril. Spolu s Tomášom Vincourom ma počas čiastočne výlukovej sezóny 2012/13 presunuli z farmy do prvého tímu na začiatku ročníka. Okrem AHL sme s Vinnym hrali spolu za Vancouver v juniorskej WHL a boli sme kamaráti, takže keď ho Jágr pozval na jeden z nočných tréningov, zobral ma so sebou. Veľa sme spolu žartovali, ja mám portugalské korene a on vždy vtipkoval, už si presne nepamätám... Myslím, že ma nazval "portugalským koňom" alebo tak nejako (smiech). Pri Devils teraz máme kustóda, ktorý bol s Jágrom na Floride a ten s ním má veľa skvelých historiek."

Jágr hral s Dillonom počas pôsobenia v Dallase.
Jágr hral s Dillonom počas pôsobenia v Dallase.Rich Lam / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia

O jeho nočných tréningoch

"Jeho prístup k tréningu je neskutočný, najmä keď ho sleduje mladý hráč. Keď som prvýkrát počul o jeho nočných tréningoch, myslel som si, že je to nejaký vtip. Vinny mi napísal, že sa stretneme o pol dvanástej, čo som nechápal. Hneď som mu odpísal, že v tomto čase predsa normálne trénujeme s Dallasom. (smiech) Bolo to neskutočné. Trénovanie techniky palice vo vode, kde je iný odpor... To bolo niečo! Byť teraz tu v Prahe a vedieť, že Jágr je vlastne nablízku a stále tu hrá najvyššiu súťaž, je úžasné."

Buffalo - New Jersey (19:00)