Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Športové majstrovstvo, slušnosť a fair play v NHL. Lady Byng Trophy putuje do rúk Slavina

Slavin sa opäť vstal vzorom slušnosti.
Slavin sa opäť vstal vzorom slušnosti.AFP
Jaccob Slavin (30) z tímu Carolina Hurricanes získal v zámorskej NHL prestížnu Trofej Lady Byngovej. Ocenenie v profilige od roku 1925 dostáva hokejista, ktorý najlepšie skĺbi športové majstrovstvo, slušnosť a zmysel pre fair play. Americký obranca sa stal držiteľom tejto ceny druhýkrát v kariére, premiérovo si ju vyslúžil v sezóne 2020/21.

Slavin inkasoval počas sezóny iba osem trestných minút, čo je najmenej spomedzi 81 hráčov NHL, ktorí strávili na ľade aspoň 1 600 minút. Zároveň sa stal druhým obrancom, ktorý získal počas kariéry trofej dvakrát. Za beka Caroliny hlasovalo 149 zo 194 členov Asociácie profesionálnych hokejových novinárov.

Víťaz ankety bol na prvom mieste až na 81 hlasovacích lístkoch. Na druhej priečke skončil útočník Elias Pettersson z Vancouveru, tretiu pozíciu obsadil útočník Toronta Auston Matthews.

Slavin nazbieral počas sezóny 37 bodov (6+31) za 81 duelov. Počas ročníka sa stal s 272 bodmi a 223 asistenciami historickým lídrom organizácie medzi obrancami. Víťazmi Lady Byng Trophy boli v minulosti aj Slováci. V roku 2000 ju získal Pavol Demitra v drese St. Louis Blues a v rokoch 1967 a 1968 sa z trofeje tešil slovenský rodák Stan Mikita, ktorý si obliekal dres Chicaga Blackhawks.