Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stopercentná úspešnosť v predĺženiach. Rangers s ďalším obratom a novým maximom

Tretiu bitku série rozhodol teč Wennberga.
Tretiu bitku série rozhodol teč Wennberga.TASR
Hokejisti New Yorku Rangers vytvorili nový rekord NHL. V treťom súboji finále Východnej konferencie uspeli na ľade Floridy 5:4 po predĺžení a pripísali si v tejto sezóne už 34. víťazstvo (základná časť + play-off) v zápase, v ktorom prehrávali. Jazdci inkasovali už v 3. minúte z hokejky Sama Reinharta (28), dokázali však otočiť na 2:1, v tretej tretine viedli 4:2, napokon uchmatli výhru v 6. minúte predĺženia zásluhou gólu Alexa Wennberga (29).

Rangers prekonali zápisy Caroliny Hurricanes z ročníka 2005/06 a Edmontonu Oilers zo 1983/84, oba tímy predviedli v jednej sezóne 33 takýchto obratov. So šiestym takýmto triumfom v play-off vyrovnali klubový rekord z roku 1974. V tohtoročnej vyraďovačke zatiaľ majú stopercentnú bilanciu v predĺžení - vyhrali všetky štyri. Panthers uspeli v jednom z troch.

K víťazstvu hostí prispel dvoma presnými zásahmi aj Barclay Goodrow, ktorý skóroval v závere druhej tretiny aj v početnej nevýhode. Center štvrtého útoku Rangers strelil v prebiehajúcej nadstavbe už šesť gólov, pritom za celú základnú časť dal len štyri.

"Je náš kľúčový hráč," pochválil 31-ročného útočníka tréner Peter Laviolette. "Každý zápas prinesie svoj príbeh. Odviedli sme dobrý výkon v tom, ako sme manažovali zápas a dokázali vyhrať v predĺžení," uviedol pre nhl.com Goodrow, ktorý rozhodol v extra čase druhý zápas s Panthers.

Káder z New Yorku otočil stav série z 0:1 na 2:1, štvrtý súboj je na programe 29. mája o 2:00 SEČ opäť na ľade Floridy v Sunrise. Rangers strelili počas tohtoročných bojov o Stanleyho pohár už päť gólov v oslabení, čo sa im podarilo tretíkrát v klubovej histórii (6 v roku 1979 a 5 v 1992).