Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Strelec Kubalík po piatich sezónach opúšťa NHL, bude hrať za švajčiarske Ambri

Kubalík je tohtoročným majstrom sveta.
Kubalík je tohtoročným majstrom sveta.ČTK / Deml Ondřej
Český útočník Dominik Kubalík (29) po piatich sezónach opúšťa zámorskú NHL a vracia sa do Švajčiarska, kde predtým pôsobil. Tohtoročný majster sveta vymení Ottawu za Ambri-Piotta. Súčasná dohoda však obsahuje výstupnú klauzulu, ktorá umožňuje českému reprezentantovi odísť do NHL, ak oňho v zámorí prejavia záujem do 15. decembra.

Kubalík začal púť v zámorskej profilige v sezóne 2019/20 a za Chicago nastrieľal 30 gólov. Odvtedy však na podobný ročník nenadviazal, hral aj za Detroit a Ottawu a v minulom roku zaznamenal len 15 bodov (11+4) v 74 zápasoch. Vynahradil si to na majstrovstvách sveta v Česku, kde zaknihoval päť zásahov a pomohol k zisku zlatej medaily.

"Dominik sa chce čo najskôr vrátiť do NHL, ale dáva prednosť tomu, aby sa udržiaval vo forme pred začiatkom sezóny s tímom v Európe. Vyjadril prianie tak učiniť v klube, ktorý mu pomohol dostať sa do NHL už pred piatimi rokmi," uviedli zástupcovia Ambri-Piotta na svojej webovej stránke.

Český reprezentant odohral v NHL 357 zápasov, v ktorých strelil 93 gólov a pridal 83 asistencií. V play-off si zahral iba vo svojej nováčikovskej sezóne, keď za Blackhawks naskočil do deviatich stretov a pripísal si v nich solídnych 8 bodov (4+4).