Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Studenič mení v NHL dres, dohodol sa na ročnej zmluve so Seattlom

TASR
Studenič vymenil Dallas za Seattle.
Studenič vymenil Dallas za Seattle.Profimedia
Slovenský hokejový útočník Marián Studenič (24) sa dohodol na ročnej dvojcestnej zmluve v hodnote 775 000 dolárov s tímom NHL Seattle Kraken. Môže sa stať prvým Slovákom, ktorý si oblečie dres najmladšieho klubu profiligy.

Studenič bol v minulých dvoch sezónach hráčom Dallasu Stars, ale od klubu nedostal kvalifikovanú ponuku na nový kontrakt. Preto sa slovenský reprezentant stal v NHL neobmedzeným voľným hráčom a od 1. júla mohol rokovať s hociktorým klubom profiligy.

Seattle je pre dvojnásobného účastníka MS tretím zamestnávateľom v NHL, okrem Dallasu hral aj za New Jersey Devils, ktorí ho v roku 2017 draftovali v 5. kole zo 143. miesta.

Slovenský krídelník nastúpil v minulej sezóne za dallaské "hviezdy" v troch stretnutiach, v ktorých nebodoval. Väčšinu ročníka odohral vo farmárskom tíme Texas Stars. V 67 zápasoch základnej časti AHL si pripísal 48 bodov za 21 gólov a 27 asistencií, v ôsmich súbojoch play-off pridal dva góly a štyri asistencie.

V NHL má celkovo na konte 44 duelov v základnej časti profiligy so ziskom šiestich bodov (3+3) a štyri zápasy v play-off bez bodového zápisu. Okrem Studeniča uzavreli Kraken zmluvy aj s útočníkom Johnom Haydenom a obrancom Jimmym Schuldtom.