Tampa získala práva na Guentzela, Nashville chce Stamkosa, agresívny Utah nepoľavuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tampa získala práva na Guentzela, Nashville chce Stamkosa, agresívny Utah nepoľavuje

Zamieril Guentzel do Tampy?
Zamieril Guentzel do Tampy?Profimedia
Už v pondelok o 18:00 sa otvára trh s voľnými hráčmi, na ktorom sú mnohé veľmi zaujímavé mená. Najnovšie špekulácie zo zámoria hovoria o rôznych scenároch.

Stamkos by mal naozaj opustiť Tampu

O situácii kapitána Stamkosa v Tampe Bay sa už popísalo veľa. Organizácia síce počas soboty spravili kroky, ktoré by mohli všetko zmeniť, ale kanadský útočník má namierené do nového pôsobiska. Generálny manažér Julien BriseBois prekvapivo vymenil obrancu Michaila Sergačova do Utahu. Rus ročne poberá 8,5 milióna dolárov.

To znamená, že floridská organizácia si výrazne pomohla pod platovým stropom, navyše odišiel aj Tanner Jeannot, ten bude so svojou zmluvou na 2,6 bude hrávať za Los Angeles. Teraz tak má Tampa celkom vysoký priestor a to až 16,5 miliónov dolárov. Napriek tomu Stamkos nedostal ďalšiu ponuku. Tá pôvodne znela na tri milióny ročne.

"Plánom pre Stevena je, že otestuje trh s voľnými hráčmi. Naše pozície sa po výmenách nezmenili a ja chápem, že keď ste takto blízko k trhu s voľnými hráčmi, tak môže byť lákavé zistiť, čo vám trh môže ponúknuť," povedal BriseBois. Viacerí zámorskí novinári sa zhodujú, že veľkú šancu na jeho získ má Nashville.

Ten má priestor aj možnosti a napriek tomu, že ešte rok dozadu bol považovaný za tím, ktorý nebude ani v play-off, tak sa do neho dostal. Navyše v tíme ostáva elitný brankár Juuse Saros a aj celkové zloženie mužstva nasvedčuje tomu, že ak by prišiel ešte aj Stamkos, mohli by Predators mieriť vysoko.

Guentzel je už súčasťou Tampy

Prioritou pre Lightning sa tak stal hviezdny útočník Jake Guentzel. Insider Elliotte Friedman informoval, že Carolina s týmto Američanom rokovala o osemročnej zmluve na priemerne osem miliónov dolárov, avšak do hry sa vložila aj Tampa Bay a výmenou za voľbu v treťom kole draftu 2025 získala na neho práva.

To znamená, že momentálne tak technicky patrí Tampe, ale ak sa nedohodne na zmluve do pondelka 18:00, tak sa stane neobmedzeným voľným hráčom. Všetko však nasvedčuje tomu, že k dohode príde. Krídelník prišiel do Caroliny pred uzávierkou prestupov a počas základnej časti mal skvelé čísla, v 17 dueloch nazbieral 25 bodov.

Agresívny Utah nechce poľaviť

Arizona Coyotes sa väčšinu svojho pôsobenia v NHL pohybovala na dne tabuľky, ale Utah Hockey Club chce byť úplne iný. Noví klub a takisto noví majitelia sa do toho od začiatku poriadne opreli. Do ich tímu pribudli kvalitní obrancovia. Spomínaný Michail Sergačov patrí medzi najlepších bekov v súťaži, nezaostáva ani John Marino.

Síce odišiel J.J. Moser, ktorý bol najvyťažovanejším hráčom kojotov, ale defenzíva momentálne vyzerá veľmi solídne a to môže byť základom potenciálneho úspechu. Zmluvu predĺžil aj fínsky obranca Juuso Välimäki. Navyše v prvom kole draftu si Utah zobral Tija Iginlu a ten sa pomerne rýchlo môže zaradiť medzi hráčov prvého tímu.

V nasledujúcej sezóne to síce ešte asi nebude, no spoločne s ním má Utah nesmierne šikovných a mladých hráčov na útočných pozíciách, samé za seba hovoria mená ako Logan Cooley, Dylan Guenther, Barrett Hayton, Matias Maccelli, Josh Doan a hlavne už plnohodnotná hviezda Clayton Keller.

V prvom kole tohtoročného draftu si Utah zobral aj Colea Beaudoina. Keďže stále disponuje až necelými 23 miliónmi pod platovým stropom, tak si môže dovoliť hviezdne mená. Spomínal sa dokonca aj Stamkos, no to už na programe dňa nie je. Naopak, ako možnosť sa teraz javí Brandon Montour z Floridy, ktorá má ťažkú situáciu.

Toronto rieši defenzívu

Toronto si uvedomuje, že napriek mnohým výmenám v poslednýc mesiacoch pre rôznych obrancov, potrebuje viac stability a kvality na tomto poste. Preto si nechcelo nechať uchmatnúť Chrisa Taneva, a tak ho získalo z Dallasu ešte pred otvorením trhu s voľnými hráčmi. Očakáva sa, že zmluvu s Maple Leafs čoskoro podpíše.

Ďalším menom na zozname je defenzívne zodpovedný bek Nikita Zadorov, ktorý v minulej sezóne podával dobré výkony v Calgary a následne tiež po výmene do Vancouveru. Nebolo by prekvapivé, keby sa Toronto pokúsilo získať spomedzi voľných hráčov aj niekoho ako Brady Skjei alebo Shayne Gostisbehere.