Tarasenko si našiel nové pôsobisko, dohodol sa s Detroitom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tarasenko si našiel nové pôsobisko, dohodol sa s Detroitom

Tarasenko po zisku Stanleyho pohára opustil Floridu.
Tarasenko po zisku Stanleyho pohára opustil Floridu.Profimedia
Ruský útočník Vladimir Tarasenko (32) bol jednou z mála hviezd, ktoré nepodpísali nový kontrakt v úvodných hodinách po otvorení trhu s voľnými hráčmi. Nakoniec sa dohodol na dvojročnej zmluve s Detroitom, ročne si príde na 4,75 milióna dolárov.

Počas posledných hodín sa s jeho menom spomínal Pittsburgh, záujem o predĺženie spolupráca mala aj Florida, s ktorou vyhral pred niekoľkými dňami svoj druhý Stanley Cup v kariére, na premiérový dosiahol v drese St. Louis. Skúsený útočník prišiel do organizácie Panthers pred uzávierkou prestupov z Ottawy.

V profilige odohral za Blues, Rangers, Senators a Panthers celkovo 751 zápasov v základnej časti (293+336) a ďalších 121 štartov pridal v play-off (49+24). Pre Detroit je to najväčšia posila z trhu s voľnými hráčmi, pretože tento tím nebol veľmi aktívny.

Zo známejších mien prišli len Cam Talbot, Jack Cambpell, Erik Gustafsson či Tyler Motte. Red Wings zároveň urobil výmenu, aby si po príchode Tarasenka uľahčil situáciu pod platovým stropom. Do Anaheimu zamieril útočník Robby Fabbri spoločne s voľbou v 4. kole draftu 2026, pričom Detroit získal mladého brankára Gagea Alexandra.