Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tarasenko zostrelil bývalých spoluhráčov. Stanley Cup spoznal prvého finalistu

Na Floride padli iba tri góly.
Na Floride padli iba tri góly.Profimedia
Trofej pre víťaza Východnej konferencie NHL v sezóne 2023/24 už pozná svojho držiteľa. Stal sa ním celok z Floridy, ktorý si v šiestom vystúpení série poradil s New Yorkom Rangers a po roku sa opäť predstaví vo finále.

Florida - NY Rangers 2:1

/stav série: 4:2 - postúpila Florida/

Dôležitosť duelu s poradovým číslom šesť si uvedomovali obe strany a odpovedá tomu aj konečné skóre súboja. Panthers v Amerant Bank Arene výrazne potešili svojich fanúšikov, víťaza základnej časti zdolali po štvrtý raz a postúpili do finálových bojov o Stanley Cup.

Gólový účet kľúčového merania síl otvoril 50 sekúnd pred záverom prvej tretiny domáci Bennet. Na ďalší presný zásah sa čakalo až do 50. minúty, keď sa po ideálnej prihrávke Lundella dokázal presadiť Tarasenko. Ruský hokejista si pritom ešte v minulej sezóne obliekal práve dres Rangers.

Jeho trefa sa napokon ukázala ako víťazná, do konca zápasu sa totiž na lisitnu strelcov zapísal už len jeho krajan Panarin, ktorý upravil konečnú podobu výsledku. Florida sa tak stala šiestym tímom od začiatku éry expanzie NHL, ktorý prenikol do finále po tom, čo v ňom rok predtým prehral. V predchádzajúcom ročníku Panthers nestačili na majstra z Vegas. Ich oponentom v sledovanej bitke sa tentoraz stane Edmonton alebo Dallas, Oilers vedú v sérii 3:2.