Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar bol v kontakte so spoluhráčmi z New Jersey. Teší sa na Nemca, chaos v Colorade

Tatar sa po roku vracia do New Jersey.
Tatar sa po roku vracia do New Jersey.Profimedia
Skúsený slovenský útočník Tomáš Tatar (33) po podpise zmluvy s New Jersey verí, že zažije úspešnú sezónu. Do organizácie Devils sa vracia po roku, ktorý si rozdelil medzi Colorado a Seattle.

Po tom, ako sa dohodol na ročnej zmluve za 1,8 milióna dolárov je nadšený, že znova môže byť súčasťou kabíny, v ktorej v minulosti pôsobil. "Vrátiť sa bolo ľahké rozhodnutie. Mám pocit, ako keby som sa vracal domov. Poznám každého," povedal Tatar pre zámorské médiá.

Priznal, že aj keď hral inde, myslel stále na New Jersey. "Bol som v kontakte so všetkými hráčmi počas takmer celej sezóny. Je to skvelý pocit, keď prídete do šatne, kde cítite puto a kamarátstvo," pokračoval skúsený krídelník.

Veľmi sa teší aj na spoluprácu so Šimonom Nemcom, s ktorým už nastupoval v reprezentácii. "Nemal som možnosť hrať s ním v NHL. Som nadšený, že si zahrám so slovenským spoluhráčom. Môžem mu pomôcť s usmernením. Je to skvelý chlapec," nechal sa počuť.

Rodák z Ilavy za Devils už hrával v sezónach 2021/22 a 2022/23, v ktorých získal 30, resp. 40 bodov. Uplynulý ročník začal v Colorade, po 27 stretnutiach bol vymenaný do Seattlu. V NHL bol takisto súčasťou Detroitu, Montrealu a Vegas. Celkovo odohral 853 stretnutí základnej časti (220+259) a ďalších 52 pridal v play-off (7+6).

Prezradil aj okolnosti toho, prečo to nevyšlo v Avalanche. "Zmluvu som podpísal veľmi neskoro a bolo ťažké zorganizovať si veci. Musel som na pár dní opustiť tréningový kemp, aby som si vybavil víza. Bol to chaos už od začiatku," vyjadril sa Tatar.

Diabli skladajú veľmi zaujímavý tím, do ktorého počas tejto letnej pauzy pribudli brankár Jacob Markström, obrancovia Brett Pesce či Brenden Dillon, ale aj útočníci Paul Cotter a Stefan Noesen. Jasným cieľom bude vrátiť sa do play-off, kde sa New Jersey pokúsi o úspech.