Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar si užil takmer domáce prostredie. Praha bola pre mňa veľmi drahá, usmieval sa

Tatar so spoluhráčom Nemcom počas rozkorčuľovania.
Tatar so spoluhráčom Nemcom počas rozkorčuľovania.TASR/Profimedia
Hokejisti New Jersey Devils zvládli oba úvodné zápasy novej sezóny. V rámci projektu NHL Global Series v Prahe zdolali Buffalo 4:1 a 3:1 a to aj zásluhou dvojice Slovákov. Obranca Šimon Nemec (20) ani útočník Tomáš Tatar nebodovali, ale 33-ročného krídelníka bolo veľmi cítiť najmä v druhom zápase, patril medzi najaktívnejších hráčov na ľade.

So ziskom štyroch bodov boli hráči diablov nadmieru spokojní. "Liga je veľmi náročná a ťažká. Keby nám niekto povedal pred dvojzápasom, že oba vyhráme, brali by sme to. Je to super, zaslúžili sme si to. Myslím, že sme hrali sme dobre, bol to perfektný výkon od celého mužstva," povedal Tatar.

Devils podali veľmi kompaktný výkon a výborne sa v ich drese uviedli aj posily. "Hráči, ktorí prišli, zaplnili presne tie medzery, kde sme podľa mňa trochu zaostávali. Takže naozaj sa ten káder doplnil výborne. Som veľmi šťastný, že to chalanom padlo, ja som naopak spálil nejaké tutovky, ale vôbec to nevadí. Naopak, som rád, že sme dvakrát zvíťazili. Podstatné je, že sa dostávam do šancí, naša formácia hrá veľmi zodpovedne a je naozaj radosť hrať. S Hischierom a Dawsonom Mercerom hráme dobrý hokej," skonštatoval slovenský hokejista.

Tatar bol členom prvej formácie.
Tatar bol členom prvej formácie.TASR/Profimedia

Do New Jersey sa vrátil po ročnej pauze a hokej mu v tomto klube chutí. Tatar priznal, že je momentálne šťastný. "Bol som veľmi smutný, keď ma vymenili, tá sezóna prebiehala celý minulý rok nie úplne dobre, ale teraz som naozaj šťastný. Ja si myslím, že všetko prichádza od dôvery trénera. Keď cítim, že mám nejakú rolu a dostávam priestor a som na ľade, hrá sa ľahko. A nemusím hrať najviac, ale nech viem, čo odo mňa tréner vyžaduje. Keď neviete čo sa deje a vôbec neviete, čo je od vás očakávané, tak potom vás to nebaví. Takže naozaj si hokej užívam a je to super. Je veľmi dôležité, keď mužstvo vyhráva. To mení úplne celú situáciu, lebo potom musíme nájsť nejaký recept, alebo musíme niečo spraviť pre to, aby sme vyhrávali. Takže naozaj skvelý začiatok do ligy a ja dúfam, že Devils sú späť."

V sobotnom zápase sa diabli museli zaobísť bez Ondřeja Paláta, ktorý musel náhle odletieť do Ameriky. Narodilo sa mu dieťa, hráči sa o tom dozvedeli ráno. "Niekedy sú dôležitejšie veci ako hokej a sme zaňho radi, že to dobre dopadlo. Určite sme sa snažili aj za neho, pretože vieme, čo pre neho znamenalo tu hrať," povedal Nemec.

Tatar si v rámci projektu Global Series zahral v Európe NHL po prvý raz a ako so smiechom povedal, nebolo to pre neho lacné. "Lístkov som zháňal naozaj veľa a musím povedať, že Praha bola pre mňa veľmi drahá. Ale nevadí, ja som si to naozaj užil," prezradil.