Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar verí, že New Jersey bude mať v Prahe výhodu. Každý bod sa počíta, hovorí

Tatar si prvýkrát v kariére vyskúša zápas NHL v Európe.
Tatar si prvýkrát v kariére vyskúša zápas NHL v Európe.Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
Výnimočným zážitkom budú zápasy NHL v Prahe proti hokejistom Buffala aj pre slovenského útočníka Tomáša Tatara (33) z New Jersey. Skúsený vicemajster sveta z roku 2012 si v Česku zahral dve majstrovstvá sveta v roku 2015 a tento rok, jeden svetový šampionát prežil pred piatimi rokmi doma na Slovensku.

V roku 2016 absolvoval na Svetovom pohári v Toronte finále za výber Európy. Stretnutie najlepšej ligy sveta v Európe ale zažije prvýkrát.

"Som veľmi rád, že môžem tieto zápasy hrať. Vidieť československých fanúšikov, ktorí nás ženú dopredu, je skvelé. Praha je pre nás nejaké tri hodiny autom, čo je dosť blízko. Príde dosť ľudí. Je to veľmi špeciálny súboj. Pre mňa osobne je to prvý zápas NHL v Európe, veľmi sa na to teším," povedal novinárom Tomáš Tatar.

Úplne domáce prostredie bude mať český útočník Ondřej Palát. Podobne ako Tatar je na tom aj slovenský bek Šimon Nemec.

"S Ondrom si to veľmi užívame. Sme blízki kamaráti, poznáme sa výborne. Je super mať v tíme spoluhráča, s ktorým sa tak dlho poznáte. Ondro je skúsený borec, ktorý si toho už odkrútil strašne veľa. Má dva Stanley Cupy, teraz je čerstvý majster sveta. Také skúsenosti sa hodia každému tímu," uviedol.

V O2 aréne si Tatar zahral naposledy v máji na majstrovstvách sveta. Po základnej skupine v Ostrave sa slovenský tím vydal do Prahy na štvrťfinále s Kanadou, ktoré prehral 3:6.

"Cieľ na MS sme splnili, aj keď vždy chcete lepší výsledok. Ten zápas nám veľmi nevyšiel, no mali sme mladé mužstvo, ktoré sa stále učí. Verím, že výkony budú stúpať," podotkol kapitán Slovenska, ktorý na prelome augusta a septembra pomohol tímu doma v Bratislave k postupu na olympijské hry 2026.

V zápasoch idú ale zážitky bokom a oba celky chcú predovšetkým dobre začať sezónu. "Vstup je veľmi dôležitý, nesmieme to podceniť. Každý bod sa počíta. Tabuľka je na konci sezóny vždy vyrovnaná. Všetky body, ktoré môžete získať, tak chcete. Samozrejme sú tam zápasy, keď to nevyjde a nedá sa s tým nič robiť, ale každý bod môže chýbať," konštatoval Tatar.

Štvrtkový prvý tréning oboch tímov v O2 aréne navštívili aj mladí hokejisti a fanúšikovia z klubov v Prahe a okolí. "Keď ste na ľade, tak tieto veci veľmi nevnímate, to je rovnaké ako v zápase. Samozrejme, že keď ideme na ľad, tak som veľmi rád, že tam vidíme deti, ktoré to potešilo. Na tréningu však vnímate už len tie veci, ktoré máte robiť Nejaké puky sme im potom rozdali. Snažíme sa deti potešiť, pretože tieto veci robíte pre nich," tvrdí.

Tatar verí, že pri dvoch zápasoch v piatok a v sobotu budú mať Devils aj vďaka Palátovi v hľadisku väčšiu podporu ako Buffalo. V sezóne sa teší na fanúšikov New Jersey. Bývalý hráč Detroitu, Vegas a Montrealu v drese diablov pôsobil v rokoch 2021 až 2023. Do klubu sa vrátil po minulom ročníku, ktorý strávil v Colorade a farbách Seattle.

"Cítim obrovskú podporu. V New Jersey som sa cítil výborne. Keď prišla ponuka, vôbec som neváhal a chcel to podpísať čo najrýchlejšie," dodal útočník, ktorý v základnej časti NHL nazbieral v 853 zápasoch 479 bodov za 220 gólov a 259 asistencií. V 52 dueloch play-off zaznamenal trinásť bodov (7+6).