Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Táto sezóna bola moja posledná v NHL. Veterán Pavelski plánuje ukončiť kariéru

Pavelski sa ešte rozhoduje ohľadom svojej budúcnosti.
Pavelski sa ešte rozhoduje ohľadom svojej budúcnosti.TASR
Joe Pavelski (39) z Dallasu Stars oznámil, že plánuje ukončiť profesionálnu športovú kariéru. Američan o tom informoval dva dni po vyradení zo semifinále play-off NHL s Edmontonom Oilers. Skúsený útočník v júli dovŕši 40 rokov a v tejto sezóne bol jedným z najstarších hráčov v zámorskej profilige.

V uplynulom ročníku NHL odohral Pavelski celkovo 101 zápasov, v ktorých zaznamenal 71 bodov (28+43). "Táto sezóna bola moja posledná v NHL. V budúcom ročníku už nebudem hrať. Ešte nič nie je oficiálne, spolu s vedením klubu sa k tomu vyjadríme neskôr. Všetko je stále ešte čerstvé. Budem potrebovať trochu času, aby som sa dal naozaj dokopy," uviedol.

Americký hokejista strávil 13 sezón v San Jose Sharks a v rokoch 2015 až 2019 bol ich kapitánom. Zúčastnil sa štyroch Zápasov hviezd NHL a dvakrát účinkoval vo finále play-off o Stanleyho pohár, raz so San Jose (2016) a raz s Dallasom (2020). Jeho tímy v oboch finále ťahali za kratší koniec. Počas svojej kariéry nazbieral v 1 332 zápasoch základnej časti NHL celkovo 1 068 bodov (476 gólov, 592 asistencií). V tímu Stars pôsobí od roku 2019.

Počas tohtoročnej nadstavby zámorskej profiligy sa stal 25. hráčom histórie, ktorý odohral viac ako 200 duelov vo vyraďovacej časti. Zároveň je z tejto skupiny jediný, kto nikdy nezískal Stanley Cup. Jeho najväčší reprezentačný úspech s USA je zisk striebra na ZOH 2010 v kanadskom Vancouveri.