TOP 10 najväčších zmlúv po otvorení trhu s voľnými hráčmi v NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 10 najväčších zmlúv po otvorení trhu s voľnými hráčmi v NHL

Stamkos a Montour hrávali za floridských rivalov, obaja menia dresy.
Stamkos a Montour hrávali za floridských rivalov, obaja menia dresy.Profimedia
Hneď po otvorení trhu s voľnými hráčmi z neho zmizli prakticky všetky najväčšie hviezdy. Flashscore Správy sa pozreli na to, ktorých desať hokejistov dostalo najvyššie kontrakty.

Jake Guentzel

Klub: Tampa Bay Lightning

Kontrakt: 7x9 miliónov dolárov

Guentzel podpísal s Tampou Bay sedemročný kontrakt na priemerne deväť miliónov dolárov. Američan pred uzávierkou prestupov opustil Pittsburgh a o Stanley Cup bojoval v drese Caroliny, kde zapadol veľmi dobre. V zostávajúcich sedemnástich dueloch základnej časti získal 25 bodov (8+17), ďalších deväť pridal v play-off.

Hurricanes sa snažili, aby v ich tíme ostal, keďže za neho pri výmene obetovali veľa. Rokovania o osemročnej zmluve v priemernej hodnote osem miliónov dolárov boli blízko dohody, ale nakoniec sa do situácie vložila Tampa Bay a získala naňho práva za voľbu v treťom kole draftu 2025.

Obe strany sa tak mohli dohodnúť na zmluve ešte pred oficiálnym otvorením trhu s voľnými hráčmi. Guentzel doposiaľ poberal šesť miliónov dolárov ročne. Teraz však väčšina peňazí bude v rámci bonusov. V prvej až štvrtej sezóne ho Tampa nemôže vymeniť bez jeho súhlasu, od 5. do 7. roku môže zablokovať trejd do desiatich tímov.

Sam Reinhart

Klub: Florida Panthers

Kontrakt: 7x8,625 miliónov dolárov

Reinhart má za sebou životný ročník. V sezóne 2023/24 počas základnej časti strelil až 57 gólov (získal 94 bodov), pričom ďalších 10 zásahov pridal v play-off vrátane toho najdôležitejšieho - víťazného v siedmom súboji finále proti Edmontonu, keď Floride vystrelil prvý Stanley Cup v histórii. Doposiaľ poberal 6,5 milióna dolárov.

Steven Stamkos

Klub: Nashville Predators

Kontrakt: 4x8 miliónov dolárov

Stamkos podpísal osemročný kontrakt s Nashvillom. Dlhoročnej opore Tampy Bay Lightning vynesie celkovo 32 milióna dolárov s priemerným ročným platom osem miliónov dolárov. Stamkosa draftovala Tampa v roku 2008 z celkového prvého miesta a v klube pôsobil dlhých šestnásť sezón. Z toho v jedenástich viedol mužstvo z pozície kapitána a dvakrát za sebou ho doviedol k zisku Stanleyho pohára (2020 a 2021).

V minulom ročníku odohral 79 zápasov v základnej časti so ziskom 81 bodov (40+41). V play off nastúpil v piatich dueloch a zaznamenal päť gólov a jednu asistenciu. Záujem o elitného hokejistu mali aj ďalšie tímy, ale veľkým paradoxom celej situácie je fakt, že Tampa Bay veľmi dlho otáľala s rokovaniami o zmluve, až o svoju legendu prišla. 

Elias Lindholm

Klub: Boston Bruins

Kontrakt: 7x7,75 milióna dolárov

Dvadsaťdeväťročný švédsky center Lindholm podpísal sedemročnú zmluvu v hodnote 7,75 milióna dolárov ročne. Lindholm odštartoval predchádzajúcu sezónu v drese Calgary, odohral 49 duelov s bilanciou 9+23. Neskôr ho Flames vymenili do Vancouveru. Za Canucks nastúpil v základnej časti v 26 zápasoch a získal 12 bodov (6+6), v play-off si v 13 stretnutiach pripísal päť gólov a päť asistencií.

Juraj Slafkovský

Klub: Montreal Canadiens

Kontrakt: 8x7,6 milióna dolárov

Slovenský útočník Juraj Slafkovský podpísal s Montrealom nový osemročný kontrakt v celkovej hodnote 60,8 milióna dolárov. Ročne si tak príde na 7,6 milióna dolárov. Zmluva začne platiť od sezóny 2025/26, keďže v tej nasledujúcej má ešte platný nováčikovský kontrakt.

Milovaný a zároveň kritizovaný mladík v minulej sezóne ukázal, že jeho progres bude pokračovať a je na najlepšej ceste, aby sa zaradil medzi najlepších útočníkov sveta. Stále vo veľmi mladom veku zaknihoval slušných 50 bodov, zároveň prekonal rekord Montrealu v počte bodov získaných medzi tínedžermi.

V marci ťahal deväťzápasovú bodovú sériu a 9. apríla v súboji s Philadelphiou strelil svoj prvý hetrik v NHL. Ročník ukončil so ziskom 50 bodov za 20 gólov a 30 asistencií.

Brandon Montour

Klub: Seattle Kraken

Kontrakt: 7x7,14 milióna dolárov

Kanadský obranca Montour mení dres v rámci NHL. Po účinkovaní v tíme úradujúceho šampióna Florida Panthers podpísal kontrakt na sedem rokov v hodnote 50 miliónov dolárov so Seattlom. Ročne tak zarobí 7,143 milióna dolárov. Tridsaťročný bek pomohol panterom k zisku ich prvého Stanleyho pohára v klubovej histórii. V 66 zápasoch základnej časti mal bilanciu 8+25, v 24 dueloch play-off pridal tri góly a osem asistencií. 

Brady Skjei

Klub: Nashville Predators

Kontrakt: 7x7 milióna dolárov

Obranca Skjei sa dohodol s Nashvillom na sedemročnom kontrakte na 49 miliónov dolárov. Tridsaťročného Američana draftoval New York Rangers v roku 2012 v prvom kole (28. pozícia). V uplynulých štyroch sezónach bol stabilnou súčasťou defenzívy Caroliny. Táto trojica tak razom robí z Predators ašpiranta na dlhú cestu v play-off.

Jaccob Slavin

Klub: Carolina Hurricanes

Kontrakt: 8x6,43 milióna dolárov

Tridsaťročný obranca vstupuje do poslednej sezóny sedemročného kontraktu na 37,1 milióna dolárov, ktorý podpísal s Hurricanes v júli 2017 a po nasledujúcom ročníku sa mohol stať neobmedzeným voľným hráčom. Slavina draftovala Carolina v roku 2012 v štvrtom kole (120. pozícia), vlani nastúpil v 81 dueloch základnej časti s bilanciou 6+31, v play-off odohral 11 zápasov a zaznamenal jeden gól a dve asistencie.

Chandler Stephenson

Klub: Seattle Kraken

Kontrakt: 7x6,25 milióna dolárov

Stephenson sa dohodol s Kraken na sedemročnom kontrakte na 43,75 milióna dolárov. Tridsaťročný center mal v minulej sezóne 51 bodov (16+35) v 75 zápasoch, vo vyraďovacej časti pridal sedem stretnutí a zaznamenal jednu asistenciu. V ročníku 2022/23 pomohol Golden Knights k zisku Stanleyho pohára. Bol to pre neho druhý triumf v profilige, predtým (2017/18) sa tešil s Washingtonom.

Tyler Toffoli

Klub: San Jose Sharks

Kontrakt: 4x6 milióna dolárov

Toffoli sa so San Jose dohodol na štvorročnom kontrakte na 24 miliónov dolárov. Ročne tak v priemere zarobí šesť miliónov dolárov. Tridsaťdvaročný krídelník odštartoval minulú sezónu v drese New Jersey Devils, nastúpil v 61 dueloch a získal 44 bodov (26+18). V marci sa presunul v rámci výmeny do Winnipegu. Za Jets odohral v základnej časti 18 zápasov s bilanciou 7+4, v play off pridal dve asistencie v piatich stretnutiach. Toffoli hral v NHL aj za Los Angeles, Vancouver Canucks, Montreal Canadiens i Calgary Flames. V sezóne 2013/14 pomohol Kings k zisku Stanleyho pohára.