Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tretie pokračovanie série vybavil hetrikom. Robertson potiahol Dallas za výhrou v Edmontone

Robertson zažil vydarený večer.
Robertson zažil vydarený večer.Profimedia
Posledná séria nadstavbovej časti Západnej konferencie NHL napísala svoj tretí diel. Druhýkrát v rade sa z výhry tešili hokejisti Dallasu, ktorí do veľkej miery mohli ďakovať najmä Jasonovi Robertsonovi (24). Americký útočník sa prezentoval tromi presnými zásahmi a značne prispel k cennému triumfu v Edmontone.

Edmonton - Dallas 3:5

/stav série: 1:2/

Po víťazstve z 80-minútovej bitky v prvom zápase nasledovala pre Oilers prehra na ľade súpera a tentoraz aj na vlastnom v Rogers Place. V úvodnej tretine súboja sa síce presadili veľké mená domáceho celku ako Hyman a McDavid, nasledujúci priebeh však priniesol iného hrdinu.

Stal sa ním útočník hostí Jason Robertson, ktorý sa blysol trojgólovým vystúpením a zaknihoval svoj premiérový hetrik v rámci play-off duelov. Na jeho prvé dva zásahy v prostrednej časti rýchlo nadviazal kolega Johnston, táto pasáž sa niesla v duchu čísla 3 - Dallas sa presadil trikrát v rozmedzí 3 minút a 33 sekúnd. V 40. minúte vyrovnal Henrique a tretia časť sľubovala zaujímavú zápletku.

Počas záverečného dejstva dokonal Robertson svoj hetrikový počin víťaznou trefou a necelé dve minúty pred koncom spečatil triumf Stars fínsky obranca Heiskanen. Štvrté pokračovanie série je naplánované na 30. mája o 2:30 SEČ.