Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trio Slovákov v 11-gólovej bitke. Dvojbodový Slafkovský, Černák s ďalšou asistenciou

Aktualizované
Slafkovský predviedol svoju tvrdosť aj produktivitu.
Slafkovský predviedol svoju tvrdosť aj produktivitu.Profimedia / ČTK / AP / Michelle Farsi
Na ľadoch zámorskej profiligy sa predstavilo šesť slovenských hokejistov, z toho polovica v New Jersey, ktoré videlo slušnú prestrelku s triumfom Martina Fehérváryho (25). Erik Černák (27) a Juraj Slafkovský (20) sa mohli tešiť iba z individuálnych zápisov, Calgary Martina Pospíšila (24) zaznamenalo tesnú prehru.

Ottawa - Tampa Bay 5:4

Slovenský obranca hostí Erik Černák odohral 19 minút a 49 sekúnd, počas ktorých asistoval na tretí gól svojho tímu, získal plusku a zablokoval štyri strely. Košický odchovanec má doposiaľ na konte dva body. Tampa Bay však počas zápasu ani raz nevyhrávala a nakoniec nebodovala.

O výhre Ottawy rozhodol v oslabení útočník Gregor. Na triumfe senátorov sa najvýraznejšie podieľal útočník Drake Batherson, ktorý strelil dva góly a na jeden prihral. Oba tímy majú na konte po šesť bodov.

New Jersey - Washington 5:6 pp

Devils so siedmimi súťažnými vystúpeniami za chrbtom privítali tím Capitals, ktorý dovtedy stihol iba tri ligové zápasy. Na ľade sa objavili traja Slováci - obrancovia Nemec (17:57 min) a Fehérváry (16:49 min) si kanadské body nepripísali, útočník Tatar sa asistenciou podieľal na otváracom zásahu duelu.

Gólový scenár bol ako na hojdačke a s pribúdajúcimi tretinami sa prelieval zo strany na stranu. Prvá časť patrila hosťom, prostredná priniesla remízu a tretiu periódu vyhrali domáci. Šlo sa do predĺženia, ktoré po štyroch minútach rozhodol Wilson a postaral sa o triumf Washingtonu.

Stretnutie v sebe ukrylo štyroch trojbodových protagonistov. Na strane New Jersey to boli Hischier (2+1) a Meier (0+3), z radov víťaza Strome (1+2) a spomínaný Wilson (2+1). Diabli ostali lídrami súťaže, na konte však majú najviac odohraných súbojov.

NY Islanders - Montreal 4:3 sn

V New Yorku sa proti sebe postavili mužstvá, ktoré počas aktuálneho ročníka už trikrát okúsili prehru. Štvrtú si po veľkej dráme pripísali Canadiens, v ich prvej útočnej formácii sa opäť objavil aj Slafkovský a tentoraz zaknihoval dve gólové prihrávky na presné zásahy Caufielda. Počas takmer 16 minút stihol aj štyri hity a dve zblokované strely.

Osud zápasu to zariadil tak, že vyvrcholenie ponúkla až nájazdová lotéria. Tá videla 18 pokusov, úspešní boli piati exekútori, z toho traja na strane Islanders. V ôsmej sérii svoj nájazd nepremenil Slafkovský, hneď po ňom sa presadil domáci Dobson, Mailloux zlyhal a víťazstvo ostalo hostiteľovi.

Seattle - Calgary 2:1 pp

Pri zranení Honzeka sa na klzisku Seattlu ukázal iba Pospíšil. V druhej ofenzívnej línii Flames si odkrútil 12:44 min, individuálne body nezískal, predviedol tri bodyčeky a jeden blok strely. Základných 60 minút ponúklo iba dva presné zásahy, po jednom na každej strane. Extra časť však našla svojho víťaza už po 47 sekundách, keď zodpovednosť na seba zobral Eberle. Pre káder Kraken to bol štvrtý sezónny triumf, rovnaký počet doposiaľ nazbieralo aj Calgary.

Ďalšie výsledky: 

Nashville - Detroit 2:5

Dallas - Edmonton 4:1

Florida - Vegas 4:3 pp

Columbus - Minnesota 1:3

Philadelphia - Vancouver 0:3

St. Louis - Carolina 4:3

Toronto - NY Rangers 1:4

Chicago - Buffalo 2:4

Utah - Boston 2:1 pp