Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trofeje pre víťaza konferencie sa nedotkli ani v Edmontone, Oilers sú vo finále po 18 rokoch

Hráči Edmontonu sa trofeje Clarencea S. Campbella nedotkli.
Hráči Edmontonu sa trofeje Clarencea S. Campbella nedotkli.Reuters
Hokejisti Edmontonu Oilers si po osemnástich rokoch zahrajú vo finále Stanleyho pohára. V šesťzápasovej sérii vyradili druhý tím základnej časti Dallas Stars 4:2 a stali sa najlepším tímom Západnej konferencie. Po rozhodujúcom domácom triumfe v noci na pondelok zachovali tradície a nedotkli sa trofeje Clarencea S. Campbella. S pohárom sa iba odfotili, nad hlavu chcú dvihnúť tú najcennejšiu trofej - Stanley Cup.

Edmonton - Dallas 2:1

Trofej pre víťaza na západe odovzdal zástupca komisára NHL Bill Daly kapitánovi Oilers Connorovi McDavidovi. Ten sa ho však nedotkol a so spoluhráčmi sa s pohárom iba odfotili. 

"Až do konca zápasu sme o tom vôbec nehovorili. Viem, že Panthers sa nedotkli trofeje Princa Waleského. Ani my sme to nespravili," povedal McDavid po zápase, v ktorom Edmonton triumfoval nad Dallasom 2:1. Kapitán tímu prvý gól strelil a na druhý prihral.

Edmonton pokračuje v dlhoročnej tradícii. Od sezóny 2006/07 sa po triumfe vo finále Západnej konferencie dotkli trofeje iba dva tímy. V roku 2018 tak spravili hráči Vegas Golden Knights, ktorí následne prehrali vo finále s Washingtonom Capitals 1:4 na zápasy, a hokejisti Colorada. 

Avalanche však pred dvoma rokmi zdolali Tampa Bay Lightning 4:2 a získali tretí titul v histórii. Z pätnástich tímov, ktoré sa za predchádzajúcich 17 rokov nedotkli trofeje pre víťaza Západnej konferencie, získalo deväť Stanleyho pohár.

"Ani sme o tom veľmi nediskutovali. Proste sa to tak stalo. Ešte nikdy sme neboli v tejto situácii. No nerozprávali sme sa o tom a takto sa to rozhodlo," uviedol útočník Ryan Nugent-Hopkins.

Trofej Clarencea S. Campbella odovzdávajú víťazovi Západnej konferencie od ročníka 1993/94. Víťazovi Východnej udeľujú od rovnakej sezóny trofej Princa Waleského. Súperom Oilers v boji o Stanleyho pohár je Florida, prvý duel je na programe v noci na nedeľu na ľade Panthers (2:00). Prípadný siedmy duel sa odohrá v noci na 25. júna.