Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ukážková súhra Honzeka s Pospíšilom, Dvorský a Tatar bez bodov. 15-gólový western v Tampe

Pospíšil pripravil gól svojmu krajanovi.
Pospíšil pripravil gól svojmu krajanovi.Steph Chambers / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
V prípravných dueloch pred začiatkom sezóny zámorskej profiligy sa tentokrát objavili štyria slovenskí hokejisti, víťazstvo si nepripísal ani jeden z nich. Mierny dôvod na radosť malo aspoň duo z Calgary - Samuel Honzek (19) sa prezentoval presným zásahom, na ktorý mu ukážkovo prihral Martin Pospíšil (24).

Columbus - St. Louis 3:0

Po šesťgólovej nádielke od Buffala privítali Blue Jackets na svojom ľade káder St. Louis. Domáci celok tentoraz neinkasoval ani raz a zvíťazil, čo nemohlo tešiť Dalibora Dvorského vo farbách Blues. Každú z troch tretín prehral jeho tím výsledkom 0:1, zaknihoval tretiu predsezónnu prehru v rade a na víťazstvo v príprave stále čaká.

New Jersey - Washington 3:5

Proti krajanom z Montrealu sa v zostave Devils neobjavil Tomáš Tatar, tentoraz v súboji s Capitals nefiguroval medzi vybranými hráčmi Šimon Nemec. Jeho skúsenejší kolega odohral v druhej ofenzívnej formácii 15 a pol minúty, no z kanadského bodu ani výhry sa neradoval. New Jersey prehralo pred štartom ročníka 2024/25 aj tretie prípravné meranie síl, Washington si pripísal prvý triumf, ku ktorému mu pomohli dvojgóloví strelci Strome a Duhaime. Stret Slovákov sa nekonal, pretože mimo zostavy bol okrem Nemca aj Martin Fehérváry.

Vancouver - Calgary 4:3 pp

Flames nastupovali na súboj proti Canucks s 18 nastrieľanými zásahmi z ostatných troch zápasov, v každom z nich sa presadili šesťkrát a všetky vyhrali. Tentokrát sa ich gólová produkcia o polovicu skresala, no svojou trefou mužstvu pomohol Honzek, ktorý po asistencii Pospíšila vyrovnával na 2:2.

O päť minút neskôr sa hostia dostali do vedenia a všetko nasvedčovalo tomu, že si uchmatnú ďalšie víťazstvo. Päťnásť sekúnd pred záverom však počas vylúčenia Pospíšila vyrovnal Sprong, duel tým poslal do predĺženia a v ňom sa počas prvej minúty presadil DeBrusk.

Tampa - Florida 8:7

Poriadnu westernovú prestrelku videli diváci v Tampe, ktorá hostila aktuálneho šampióna NHL. V drese Lightning sa neobjavil Erik Černák. Po 40 minútach stretnutia svietilo na ukazovateli skóre 3:3, veci sa značne dali do pohybu v poslednej perióde, počas ktorej padal jeden gól za druhým a skončila sa výhrou domácich v pomere 5:4. O úspechu Tampy rozhodol Geekie až dve sekundy pred koncom riadnej hracej doby. Florida si v príprave zapísala prvú prehru.

Ďalšie výsledky:

Chicago - Detroit 2:4

Dallas - Minnesota 5:2

Winnipeg - Edmonton 6:1

Vegas - Los Angeles 2:3