Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vrána sa môže vrátiť do NHL. Washington, s ktorým vyhral Stanley Cup, ho vzal na skúšku

Vrána zažil svoje najlepšie roky v NHL vo Washingtone.
Vrána zažil svoje najlepšie roky v NHL vo Washingtone.Profimedia
Útočník Jakub Vrána (28) dostal šancu zabojovať o návrat do NHL s Washingtonom, kde strávil najlepšie roky svojej zámorskej kariéry. Do klubu, s ktorým v roku 2018 získal Stanley Cup, prichádza na skúšku.

Vrána sa vracia po nie príliš vydarenej sezóne, v ktorej sa nedokázal presadiť v St. Louis. Za Blues odohral 21 zápasov NHL, v ktorých strelil dva góly a pridal štyri asistencie. Ďalších 42 stretnutí s bilanciou 16 gólov a 20 asistencií odohral v AHL.

V kanadsko-americkej súťaži zažil s Washingtonom skvelé okamihy. Capitals ho draftovali v roku 2014 v prvom kole ako 13. hráča v celkovom poradí a v NHL debutoval v sezóne 2016/17. V roku 2021 bol vymenený do Detroitu a neskôr do St. Louis.

Bronzový medailista z majstrovstiev sveta 2022 pred dvoma rokmi prerušil svoj angažmán v NHL tým, že nastúpil do asistenčného programu súťaže a hráčskej asociácie NHLPA, ktorý pomáha hokejistom a ich rodinám s problémami s duševným zdravím, závislosťami a inými ťažkosťami.

Vrána doteraz odohral v NHL 367 zápasov, v ktorých zaznamenal 110 gólov a 99 asistencií. V play-off pridal 38 štartov a osem bodov (3+5).