Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Winnipeg ostáva jediným nezdolaným tímom, Makar sa pridal k historickej pätici

Winnipeg prežíva najvydarenejší vstup do sezóny v histórii organizácie.
Winnipeg prežíva najvydarenejší vstup do sezóny v histórii organizácie. TASR / Fred Greenslade / The Canadian Press via AP
Nočný program NHL tentoraz priniesol iba tri merania síl bez slovenskej účasti. Hneď v dvoch z nich sa však aktérom podarilo zapísať do historických štatistík. Na vlne bez poznania trpkosti prehry sa naďalej vezie Winnipeg Jets, v opačnom garde to má zasa San Jose Sharks.

Winnipeg - Pittsburgh 6:3

Jediným naďalej nezdolaným mužstvom prebiehajúcej sezóny NHL ostáva Winnipeg. Jets zaknihovali piate víťazstvo v rade, pričom s takouto úspešnou sériou vstúpili do nového súťažného kolotoča vôbec premiérovo v histórii organizácie. Za ostatné tri dekády sa obdobný kúsok podaril iba ďalším štyrom kanadským tímom - Quebec (1994/95), Ottawa (2005/06 a 2007/08), Montreal (2019/20) a Edmonton (2019/20 a 2021/22). 

San Jose - Colorado 1:4

San Jose ťahalo za kratší koniec aj v šiestom zápase ročníka, čím predĺžilo hrozivo vyzerajúcu negatívnu šnúru. Jedným z režisérov triumfu Colorada bol dvojgólový Ross Colton. Americký útočník zaznamenal za ostatné tri duely hneď päť presných zásahov, takže sa dostáva do skvelej streleckej formy.

Osobné konto asistencií zaokrúhlil na číslo desať Cale Makar, čo dokázal už v šiestom meraní síl sezóny. Medzi zámorskou elitou zopakoval počiny ikon ako Bobby Orr, Paul Coffey, Larry Murphy, Gary Suter či Morgan Reilly. Nikto z menovaných však tento míľnik nedosiahol rýchlejšie. 

Ďalšie výsledky:

Anaheim - Los Angeles 1:4