Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Seniorský hokej a boj o NHL to nebude. Mišiak by mal zostať v juniorke

Mišiak by mal zostať v juniorskom hokeji.
Mišiak by mal zostať v juniorskom hokeji.Profimedia
Mladý slovenský útočník Martin Mišiak (19) podľa všetkého zostane aj v sezóne 2024/25 hráčom kanadského juniorského tímu Erie Otters v OHL.

Informoval o tom zámorský novinár Ben Pope. Mladý hokejista absolvoval v predošlom ročníku juniorskej súťaže 60 zápasov základnej časti, v ktorých strelil 23 gólov a pridal 24 asistencií, bol šiestym najproduktívnejším hráčom tímu. V play-off zaknihoval dva body (1+1).

Záver ročníka 2023/24 strávil v Rockforde, čo je farma Chicaga, nastúpil však len do jedného stretnutia AHL. Potom mu Blackhawks ponúkli nováčikovský kontrakt, ktorý podpísal na tri roky. Mišiak mal pôvodne začať nadchádzajúci ročník v AHL, nakoniec prichádza zmena.

Rodák z Banskej Bystrice má skúsenosti so seniorským hokejom v drese Nových Zámkov, za ktoré počas sezóny 2021/22 a 2022/23 odohral v extralige celkovo 75 duelov (5+15). Na konte má aj titul z americkej USHL. Mišiak trikrát reprezentoval Slovensko na juniorskom šampionáte.

Chicago ho pred rokom draftovalo v druhom kole z celkového 55. miesta. Do organizácie z veterného mesta patrí aj brankár Adam Gajan. Ten zatiaľ zmluvu nepodpísal, v novej sezóne bude chytať v prestížnej NCAA za University of Minnesota-Duluth.