Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po Tatarovi s Nemcom tretia zámorská posila. Slovensku pomôže v kvalifikácii aj Pospíšil

Martin Pospíšil prisľúbil účasť v olympijskej kvalifikácii na ZOH 2026.
Martin Pospíšil prisľúbil účasť v olympijskej kvalifikácii na ZOH 2026.TASR
Hokejová olympijská kvalifikácia je za rohom. Uskutoční sa od 29. augusta do 1. septembra 2024 v Bratislave. Na domácom ľade sa fanúšikovia môžu tešiť nielen na Tomáša Tatara (33) či Šimona Nemca (20), ale najnovšie prisľúbil účasť tiež útočník Martin Pospíšil (24). Oznámil to Slovenský zväz ľadového hokeja na svojich profiloch na sociálnych sieťach.

Pospíšil oblieka v NHL dres Calgary Flames. V reprezentácii sa premiérovo predstavil na nedávnych majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave, keď v siedmich dueloch nazbieral zhodný počet bodov za tri góly a štyri asistencie. Vďaka neúnavnému, bojovnému štýlu hry si okamžite získal srdcia fanúšikov. Vo výbere Craiga Ramsayho patril k najlepším.

Trojica hokejistov zo zámoria nemusí byť konečná. Hokejový redaktor Denníka Šport Tomáš Prokop už skôr informoval, že v prípade priaznivého zdravotného stavu je pripravený nastúpiť aj obranca Martin Fehérváry.

Kým Nemec zažil atmosféru úspešnej olympijskej kvalifikácie pred tromi rokmi, pričom v Pekingu 2022 dopomohol k bronzu, zatiaľ čo Tatar si olympiádu zahral v roku 2014 v Soči, v prípade Pospíšila pôjde o premiéru.

Slovensko sa bude o účasť na ZOH 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo usilovať od 29. augusta do 1. septembra. Postupne nastúpi proti Rakúsku, Maďarsku a Kazachstanu. Okrem Bratislavy sa bude hrať aj v Rige (Lotyšsko, Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina) a Aalborgu (Dánsko, Nórsko, Veľká Británia, Japonsko). Na turnaj postúpi iba víťaz každej z troch skupín.