Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pospíšil bude reprezentovať napriek účasti hráčov z KHL, s bratom vydali stanovisko

Pospíšil si za Slovensko v olympijskej kvalifikácii zahrá.
Pospíšil si za Slovensko v olympijskej kvalifikácii zahrá.Profimedia
Útočník Martin Pospíšil (24) sa pred niekoľkými dňami vyjadril, že ak budú Slovensko v olympijskej kvalifikácii reprezentovať aj hráči z KHL, tak zváži svoju účasť. Nakoniec sa rozhodol, že dres s dvojkrížom na hrudi si oblečie.

Hráč Calgary spoločne s bratom Kristiánom, ktorý nastupuje v Česku za Brno, vydali na sociálnej sieti X stanovisko, v ktorom vysvetľujú, že aj keď názor na účasť hráčov z KHL nezmenili, tak chcú reprezentovať, a preto budú na prelome augusta a septembra k dispozícii trénerovi Craigovi Ramsaymu.

"Ahojte všetci, fanúšikovia hokeja a priatelia. Určite vám v posledných dňoch neunikli informácie s otázkou, či my bratia nastúpime za reprezentáciu Slovenska v rámci kvalifikácie na olympiádu. Vyjadrenie k hráčom z KHL a ich účasti v reprezentácii už bolo z našej strany povedané dosť a je známe, aký máme k tomu postoj. Je už na každom z vás, aby si vytvoril názor na danú vec a podľa nej sa správal a tiež veril tomu, čo je správne."

"Názor sme nezmenili, ale naša chuť reprezentovať Slovensko a pomôcť dosiahnuť tie najlepšie možné výsledky je pre nás priorita a takisto túžba zahrať si spolu. Sme športovci, a to ako veľmi dokáže spojiť našu spoločnosť šport, sme ukázali veľakrát a veríme, že to urobíme zas tými najlepšími možnými výkonmi a znovu potešíme Slovensko a každého jedného Slováka, ktorý je fanúšik športu a nášho hokeja," znie v stanovisku.