Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko v kvalifikácii na ZOH s trojicou hráčov z KHL, pridá sa aj Liška

Liška hral naposledy za reprezentáciu na MS 2022.
Liška hral naposledy za reprezentáciu na MS 2022.Profimedia
Nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie na kvalifikáciu na zimné olympijské hry 2026 bude podľa všetkého zahŕňať troch hráčov z KHL. Píše o tom Nový Čas, ktorý prišiel s informáciou, že okrem dvoch bekov príde reprezentovať aj útočník Adam Liška (24).

V KHL aktuálne pôsobí deväť slovenských hokejistov. Podľa predošlých informácií boli nominovaní dvaja obrancovia z KHL - Mário Grman a Martin Gernát. Slovenský zväz ľadového hokeja mal celú nomináciu predstaviť v piatok na tlačovej konferencii, tá však bola posunutá na pondelok.

Adam Liška pôsobí v KHL od sezóny 2018/2019, keď jeden rok hájil farby Slovana Bratislava. Následne prestúpil do Severstaľu Čerepovec. V ňom začne už šiesty ročník, pričom v poslednom bol kapitánom tímu.

Slovensko reprezentoval na troch majstrovstvách sveta, naposledy v roku 2022. Celkovo na svetových šampionátoch odohral 23 duelov so ziskom siedmich bodov (3+4). Olympiády či jej kvalifikácie sa doposiaľ nezúčastnil.

Pospíšila nominácia hráčov z KHL zaskočila. O svojej účasti v kvalifikácii rozhodne čoskoro

K triu Grman - Gernát - Liška mal pribudnúť aj štvrtý hokejista z nadnárodnej súťaže, avšak podľa informácií Nového Času brankára Patrika Rybára nepustil jeho klub Spartak Moskva.

Slovensko sa bude o účasť na ZOH 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo usilovať od 29. augusta do 1. septembra. Postupne nastúpi proti Rakúsku, Maďarsku a Kazachstanu. Na turnaj postúpi iba víťaz každej z troch skupín. Okrem Bratislavy sa bude hrať aj v Rige (Lotyšsko, Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina) a Aalborgu (Dánsko, Nórsko, Veľká Británia, Japonsko).