Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hokej ONLINE: Tatar má novú konkurenciu, skúšku absolvuje Američan so slovenskými koreňmi

Aktualizované
Labanc bude bojovať o zmluvu v New Jersey.
Labanc bude bojovať o zmluvu v New Jersey.Profimedia / ČTK / AP / Mark Zaleski
September značí štart hokejových líg v Európe, ale zároveň aj predsezónne kempy v zámorskej NHL, pričom kluby chcú vyšperkovať súpisky pred prvým ostrým duelom. Flashscore Správy sledujú aktuálne informácie zo sveta hokejových súťaží, najmä prestupy, ale aj zranenia, tresty či množstvo rôznych údajov týkajúcich sa tiež mimozápasového diania.

16. SEPTEMBER

SKÚŠKA - Na skúšobnom kontrakte s New Jersey sa dohodli obranca Andy Welinski a útočník Kevin Labanc. Prvý menovaný hral v NHL naposledy počas sezóny 2020/21, v drese ktorého absolvoval všetkých svojich 49 duelov v profilige. Labanc sa narodil v USA, ale má slovenské korene. Skončila sa mu štvorročná zmluva s priemerným platom 4,75 milióna dolárov. V minulom ročníku však získal iba deväť bodov, dva rok predtým mal len šesť.

PODPIS - Švédsky útočník Jonatan Berggren sa dohodol s Detroitom na ročnom predĺžení zmluvy za 825 tisíc dolárov. V minulej sezóne však za Red Wings odohral iba dvanásť stretnutí, ďalších 53 pridal na farme v Grand Rapids.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Hviezdny Crosby pokračuje v Pittsburghu, podpísal nový kontrakt.

PRESTUP - Krátko pred štartom novej sezóny sa ročného kontraktu od Columbusu v hodnote 900-tisíc dolárov dočkal americký útočník James van Riemsdyk, ktorý posledný ročník odohral vo farbách Bostonu. Druhý hráč draftu 2007 a bývalá opora Toronta či Philadelphie má za sebou v NHL celkom 1 011 zápasov a 311 strelených gólov, v roku 2010 neúspešne bojoval s Flyers vo finále Stanley Cupu.

ODCHOD Z NHL - Jedenásty muž draftu z roku 2019 sa vracia do Švédska, obranca Victor Söderström podpísal dvojročnú zmluvu s Brynäs. Bývalý juniorský reprezentant sa počas štyroch ročníkov nedokázal naplno presadiť do zostavy Arizony a počas 53 zápasov strelil jediný gól. Ďalších 170 duelov a 82 bodov pridal na farme v Tucsone.

15. SEPTEMBER

ŠPEKULÁCIA - Fínsky veterán a držiteľ Jennings Trophy z roku 2022 - gólman Antti Raanta by po desiatich sezónach v NHL a pôsobeniach v Chicagu, NY Rangers, Arizone a naposledy Caroline, mal zamieriť do Európy. Povedal to pre fínsky server is.fi po tom, ako odmietol ponuku Vancouveru na pozvánku do tréningového kempu. Záujemcov v NHL mal viac, ale chytať bude v Európe. "Už to v sebe nemám, nechcem sa zase naplno biť o miesto na súpiske," povedal Fín a dodal, že by sa s rodinou radšej vybral do Švajčiarska, Česka či Nemecka.

14. SEPTEMBER

PODPIS - Slovenský obranca Ján Brejčák sa dohodol na spolupráci s HK Dukla Ingema Michalovce. Pre 35-ročného beka sú Michalovce tretie pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. V nej si už obliekal dresy materského Popradu a Banskej Bystrice a zahral si v nej aj vo farbách slovenskej dvadsiatky. V uplynulom ročníku 2023/2024 hral za HK Poprad.

"Meno si vybudoval rešpektom a tvrdou hrou a veríme, že ju prinesie aj do nášho mužstva. Hľadali sme defenzívneho obrancu a keď sa nám naskytla možnosť angažovať Slováka s bohatými skúsenosťami, rešpektom v lige a výbornou pracovnou morálkou, tak sme to využili. Sme veľmi radi, že sme sa dohodli na spolupráci," uviedol športový manažér michalovského klubu Marek Mašlonka.

13. SEPTEMBER

PRESTUP - Do Zvolen prichádza skúsený kanadský obranca Jimmy Oligny, ktorý prakticky celú profesionálnu kariéru odohral v AHL za Milwaukee, Chicago a Manitobu, ktorej bol posledné tri sezóny kapitánom. Celkovo v tejto súťaži nastúpil na 485 stretnutí. Od novembra pre zranenie nehral. "Od apríla je už v plnom tréningovom zaťažení a na prvom tréningu s ním boli tréneri veľmi spokojní. Ide o dynamického obrancu s kvalitnou rozohrávkou a na svoju postavu je veľmi platný aj v osobných súbojoch. Od Jimmyho si okrem spoľahlivej hry sľubujeme aj to, že bude lídrom," povedal športový manažér Patrik Ryba.

PRESTUP - Americký center Ben Johnson podpísal ročný kontrakt s HK Dukla Ingema Michalovce, pričom posledné dve sezóny odohral za Nové Zámky. Zatiaľ čo v ročníku 2022/23 počas celkovo 55 duelov nazbieral 45 bodov (17+28), tak v minulom sa do štatistík zapísal iba deviatimi (4+5) a zaknihoval aj šestnásť mínusiek v štatistike +/-. V roku 2012 ho v 3. kole z 90. miesta draftovalo New Jersey. Prevažnú časť seniorskej kariéry strávil v ECHL.

ZMENY V TÍME - Novým generálnym manažérom hokejového klubu HC Slovan Bratislava sa stal Lukáš Havlíček. Na post výkonného riaditeľa belasých zasadol Peter Kúdelka, tréner mládežníckej reprezentácie SR17. Stalo sa tak po zmene vlastníka klubu, ktorý od pondelkového valného zhromaždenia prevzala spoločnosť JTRE sports & entertainment a.s. patriaca do holdingu realitného developera JTRE. Viac v článku.

ÚMRTIE - Bývalý kanadský hokejista Stephen Peat zomrel vo veku 44 rokov. Niekdajšieho útočníka Washingtonu pred dvoma týždňami pri prechádzaní cez ulicu zrazilo auto a vo štvrtok zomrel na následky zranení. O jeho smrti informovala organizácia podporujúca bývalých hráčov NHL. V rokoch 2001 až 2004 hral za Capitals aj so Slovákom Petrom Bondrom.

V profilige odohral iba štyri sezóny, počas ktorých nastúpil v 130 zápasoch, dosiahol dva góly, osem asistencií a 234 trestných minút. V roku 2005 ho Washington vymenil do Caroliny, za ktorú však pre zdravotné problémy nikdy nehral. V roku 2007 ukončil kariéru. Podľa médií trpel otrasmi mozgu a bojoval so závislosťou od drog, liekov a alkoholu. Dlhý čas bol bezdomovec.

ZRANENIE - Obranca Arťom Levšunov sa tento víkend nepredstaví na turnaji hokejových nádejí Tom Kurvers Prospect Showcase v drese Chicaga. Osemnásťročný bek, ktorého si Blackhawks vybrali z 2. miesta nedávneho draftu NHL, si totiž zranil pravú nohu, keď pri tréningu zablokoval strelu. Viac v článku.

12. SEPTEMBER

ZRANENIE - Klub hokejovej NHL New Jersey Devils bude v najbližších týždňoch bez Lukea Hughesa. Obrancu trápi ľavé rameno a tímu bude chýbať šesť až osem týždňov. K zraneniu prišiel tento mesiac počas tréningu.

Dvadsaťjedenročný Hughes nepodstúpi operáciu a o liečenie sa postará klub. Osemtýždňová pauza by mala znamenať absenciu v 15 zápasoch základnej časti a návrat do diania začiatkom novembra. Američan nazbieral v minulej sezóne 47 bodov za deväť gólov a 38 asistencií.

Devils, v ktorých tíme sú aj Slováci Šimon Nemec a Tomáš Tatar, začínajú s predsezónnou prípravou 22. septembra proti New Yorku Islanders. Nový ročník NHL odštartujú 4. a 5. októbra v Prahe dvoma zápasmi proti Buffalu.

ODCHODY - Útočník Matúš Paločko nebude v nadchádzajúcej sezóne obliekať dres hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce. Účastník Tipos Extraligy už so službami 33-ročného hráča nepočíta. V mužstve nebude pôsobiť ani Martin Semaňák. Tretí tím uplynulého ročníka pošle 23-ročného obrancu na hosťovanie. Vo štvrtok o tom informoval klub prostredníctvom oficiálnej stránky.

SKÚŠKA - V zámorí oznámilo niekoľko klubov ďalšie skúšky. O zmluvu zabojujú Gustav Lindström, Boris Katchouk, Mark Pysyk (všetci Anaheim), Matt Luff (Florida) a Pierre-Édouard Bellemare (Colorado).

PODPIS ZMLUVY - Fínsky obranca Jani Hakanpää sa dohodol na ročnom kontrakte s Torontom Maple Leafs. Zmluva má hodnotu 1,47 milióna amerických dolárov. Tridsaťdvaročný bek odohral uplynulé tri sezóny v drese Dallasu Stars, v minulom ročníku nazbieral 12 bodov (2+10) v 64 stretnutiach. V profilige hral aj za Anaheim a Carolinu, celkovo má v NHL na konte 288 zápasov a 45 bodov (15+30). V play-off pridal štyri body (1+3) v 33 dueloch.

11. SEPTEMBER

SKÚŠKA - Skúšobné kontrakty podpísali aj skúsený útočník Sam Gagner (Carolina) a Travis Dermott (Edmonton).

SKÚŠKA - Skúsený krídelník Max Pacioretty sa dohodol na skúške v Toronte. V posledných rokoch sa trápil so zdravotnými problémami. Kompletných 82 zápasov odohral naposledy ešte ako kapitán Montrealu počas ročníka 2015/16. Od sezóny 2020/21 postupne absolvoval iba 48, 39, 5 a 47 vystúpení. To je hlavný dôvod, prečo kluby s jeho angažovaním váhali.

SKÚŠKA - Americký útočník Kailer Yamamoto sa ako voľný hráč dohodol na skúške v Utahu. Bývalá voľba Edmontonu z prvého kola draftu 2018 odohrala poslednú sezónu za Seattle (8+8).

POZVÁNKA DO KEMPU - Angažmán v New Yorku Rangers skúsi získať agilný americký útočník Adam Erne, ktorý naposledy zvládol 24 zápasov (1+1) za Edmonton, ale odohral aj 36 duelov za Bakersfield v AHL. V NHL za Tampu a Detroit nastúpil na 379 súbojov základnej časti.

PRESTUP - Neústupný a tvrdo hrajúci obranca Jarred Tinordi bude v NHL hrať za siedmy klub. Po Montreale, Arizone, Nashville, Bostone, NY Rangers a naposledy Chicagu podpísal ročný dvojcestný kontrakt s Calgary. Celkom má v lige na konte 205 štartov, 30 bodov a taktiež 203 trestných minút. V minulom ročníku sa viac ako stokilový bek pobil šesťkrát. Jeho otec Mark v lige zvládol 663 duelov.

10. SEPTEMBER

ŠPEKULÁCIA - Skúsený útočník Peter Šišovský po troch rokoch opustil Nové Zámky a v príprave nastúpil za Dubnicu, kde vyrastal, ale zmluvu s týmto tímom zatiaľ nepodpísal.

UKONČENIE KARIÉRY - Obranca Jordie Benn sa ako 37-ročný rozhodol ukončiť profesionálnu hráčsku kariéru. Nedraftovaný hráč počas nej odohral za Dallas, Montreal, Vancouver, Winnipeg, Minnesotu a Toronto celkovo 630 zápasov v NHL. Naposledy hral za švédsky Brynäs, ktorému pomohol postúpiť do najvyššej súťaže. Koncom minulého kalendárneho roka bol kapitánom Kanady na Spengler Cupe.

SKÚŠKA - Skúsený obranca Tyson Barrie zabojuje o zmluvu v Calgary, kde prichádza na skúšku. Tridsaťtriročný bek počas kariéry odohral za Colorado, Toronto, Edmonton a Nashville v základnej časti NHL celkovo 809 zápasov (109+396) a v play-off pridal ďalších 47 štartov (2+19).

PREDĹŽENIE ZMLUVY – Aj keď kanadský útočník Nick Robertson počas leta javil eminentný záujem opustiť Toronto, tak nakoniec sa s týmto klubom dohodol na ročnom predĺžení zmluvy za 875-tisíc dolárov. Čoskoro dvadsaťtriročný krídelník odohral v NHL zatiaľ 93 zápasov (18+17), pričom žiada väčšiu úlohu v tíme.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Slovenský útočník Radovan Hanula neuspel na skúške v Znojme a ostáva voľným hráčom. Dvadsaťštyriročný krídelník odohral minulú sezónu za švédsky tím Flemingsbergs vo štvrtej najvyššej súťaži. Predtým hrával za tím Delikateso Bratislava a mládežnícku časť kariéry spojil so Slovanom.

PREDĹŽENIE ZMLUVY – Na pokračovaní spolupráce sa dohodlo vedenie Seattlu so švédskym obrancom Adamom Larssonom. Štvorka draftu z roku 2011 bude v nasledujúcich štyroch rokoch poberať priemerne 5,25 milióna dolárov. V minulej sezóne nastúpil do 81 zápasov a pripísal si 18 bodov (4+14), ale treba dodať, že Švéd v tíme nie je na zbieranie bodov, ale pre poctivú defenzívnu prácu.

PODPIS/ODCHOD - HK Poprad sa dohodol na ročnom kontrakte s kanadským útočníkom Adamom Cracknellom. V drese kamzíkov nebude pokračovať jeho krajan Mike O'LearyČítajte viac.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Fín Juuso Pärssinen sa dohodol s Nashvillom na predlžení spolupráce. S klubom NHL podpísal nový ročný kontrakt v hodnote 775-tisíc dolárov. V minulej sezóne odohral 44 zápasov, v ktorých zaznamenal osem gólov a štyri asistencie. Pripísal si aj jeden duel v play-off. Fínskeho útočníka Predators draftovali v roku 2019 z celkového 210. miesta (7. kolo), má na konte 37 bodov (14+23) v 89 stretnutiach v profilige. V drese "Suomi" získal v roku 2021 bronz na MS juniorov. 

V drese Predators pokračuje aj americký obranca Marc Del Gaizo, ktorý súhlasil s ročnou dvojcestnou zmluvou za rovnakú sumu. Dvadsaťštyriročný obranca väčšinu ročníka pôsobil v nižšej AHL, keď za Milwaukee nastúpil v 60 zápasoch základnej časti a zaznamenal 34 bodov (8+26). V 15 stretnutiach play-off pridal štyri góly a tri asistencie. 

9. SEPTEMBER

PODPIS - Vedenie HC Prešov sa dohodlo na spolupráci s bývalým slovenským reprezentantom Samuelom Barošom, ktorý doplní brankársku zostavu s Jurajom Ovečkom a Romanom Kaľavským. Klub zároveň oznamuje odchod Juraja Hollého na hosťovanie do Trnavy, ktoré potrvá do uzávierky prestupov.

"Ambície klubu, jeho kroky a účinkovanie v poslednom roku jasne dokazujú, že sa chce zaradiť k najlepším. Pre športovca je vždy skvelé, keď má príležitosť stať sa súčasťou niečoho väčšieho; prísť do klubu, ktorý nepremýšľa krátkodobo, ale má dlhodobé ambície. Dúfam, že svojimi výkonmi i skúsenosťami pomôžem tímu na ceste nahor," povedal Baroš pre klubový web koňarov.

7. SEPTEMBER

PRESTUP - Novou tvárou v zostave Dukly Trenčín sa stal skúsený kanadský obranca Jake Cardwell, ktorý už v Tipos Extralige odohral za Banskú Bystricu, Nové Zámky, Nitru a Poprad celkovo 185 zápasov v základnej časti (15+80) a ďalších devätnásť pridal v play-off (3+6). Nastupoval aj za české Pardubice či taliansky Ritten/Renon, v ktorého drese sa stal najproduktívnejším obrancom AlpsHL.

ŠPEKULÁCIA - Veterán Mark Giordano stále neplánuje končiť kariéru a aj keď ešte nepodpísal novú zmluvu, tak o záujemcov nemá núdzu. Novinár Kyle Cushman píše, že najstaršieho hráča NHL by vo svojom tíme radi videli Buffalo, Toronto, Calgary či Edmonton.

6. SEPTEMBER

POZVÁNKA DO KEMPU - Naozaj veľmi zaujímavé meno si pozvalo vedenie Ottawy. Ide o ruského útočníka a dvojnásobného majstra sveta Nikolaja Kuljomina, ktorý v NHL strávil 10 sezón a strelil 121 gólov, ale posledných šesť ročníkov hral za Magnitogorsk a Ufu. O miesto v tíme Senators sa pobije aj šikovný obranca Calen Addison, ten naposledy obliekal farby San Jose Sharks.

5. SEPTEMBER

KONIEC KARIÉRY - Obranca Alex Goligoski, víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom z roku 2009, ukončil úspešnú kariéru. Rodák z amerického Grand Rapids vstúpil do profiligy v sezóne 2007/2008 a hral mimo iného i za Dallas, Arizonu a naposledy Minnesotu. Krajinu reprezentoval na MS v roku 2012. Jeho najúspešnejšou sezónou bola 2013/14, keď nazbieral 42 bodov. Celkovo zaknihoval v najlepšej lige sveta 475 bodov (87+388) v 1 078 stretnutiach.

POZVÁNKA DO KEMPU - Český bek Jakub Zbořil, ktorý sezónu 2023/24 rozdelil medzi Boston a Columbus, bude bojovať o ďalšiu šancu v NHL. Trinástka draftu 2015 sa dlho snažila presadiť do zostavy Bruins, no nakoniec tam odohrala len 76 zápasov s bilanciou jeden gól a 15 asistencií. Teraz sa pokúsi nájsť si miesto v New Jersey.

V kempe sa k nemu pripojí skúsený brankár Michael Hutchinson, ktorý pôsobil vo Winnipegu, na Floride, v Colorade, Toronte, Columbuse a naposledy v Detroite. V NHL má bilanciu 57-62-18. Za Devils budú hrať v ďalšom ročníku aj dvaja Slováci - obranca Šimon Nemec a navrátilec v útoku Tomáš Tatar.

KONIEC KARIÉRY - Dvojnásobný juniorský majster sveta s Kanadou, obranca Marc Staal, ukončil v 37 rokoch aktívnu hráčsku kariéru. Dvanásty hráč draftu 2005 strávil dlhé roky v NY Rangers, ale pôsobil aj v Detroite, na Floride a naposledy vo Philadelphii. V NHL odohral 1 136 zápasov v základnej časti (53+181) a ďalších 128 pridal v play-off (7+13). V roku 2014 si s Rangers zahral vo finále Stanleyho pohára. Do newyorského tímu sa vracia, aby sa staral o hráčsky rozvoj. Jeho brat Eric pred niekoľkými týždňami takisto ukončil kariéru, ďalší brat Jordan je kapitánom Caroliny a Jared trénuje v nižšej ECHL.

4. SEPTEMBER

ODCHOD Z NHL - Český útočník Dominik Kubalík po piatich sezónach opúšťa zámorskú NHL a vracia sa do Švajčiarska, kde predtým pôsobil. Tohtoročný majster sveta vymení Ottawu za Ambri-Piotta. Súčasná dohoda však obsahuje výstupnú klauzulu, ktorá umožňuje českému reprezentantovi odísť do NHL, ak oňho v zámorí prejavia záujem do 15. decembra. Čítajte viac.

ODCHOD Z NHL - Po dvoch sezónach na farme v Lavale v AHL končí obranca Mattias Norlinder so zámorským hokejom, keď podpísal zmluvu s MoDo v SHL. Bronzový medailista z MS 2020 odohral v sezóne 2021/22 aj šesť zápasov za Montreal Canadiens a zaznamenal jednu asistenciu.

POZVÁNKA DO KEMPU - Jedným z najzaujímavejších mien medzi voľnými hráčmi je v súčasnosti obranca Tyson Barrie, majster sveta z roku 2015 z Českej republiky. Calgary ho pozvalo do svojho kempu. Barrie nemal v Nashville vydarený ročník, v 41 zápasoch strelil jeden gól a na ďalších 14 asistoval, no predtým dokázal nazbierať 55 bodov. Produktívny Kanaďan dosiahol viac ako 50 bodov štyrikrát v sezóne.

3. SEPTEMBER

ŠPEKULÁCIA - Calgary už pred uzávierkou prestupov pustilo viacero svojich hviezd a v tomto trende mieni počas prestavby pokračovať, pretože odísť by mohli aj Rasmus Andersson, Nazem Kadri a MacKenzie Weegar. Novinár David Pagnotta píše, že v prípade zaujímavej ponuky sú Flames ochotní svoje opory vymeniť.

SKÚŠKA - Český útočník Radim Matuš absolvuje skúšku v Dukle Trenčín, nastúpi už v utorkovom prípravnom zápase proti Zlínu. Tridsaťročný hokejista strávil väčšinu svojej kariéry v Znojme, za ktoré odohral aj uplynulý ročník.

PODPIS - Novým členom realizačného tímu Dukly Trenčín sa stal Ivan Feneš. Hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov prišiel na stáž a bude pôsobiť ako konzultant po boku hlavného trénera Ernesta Bokroša, asistenta Pavla Mihálika a trénera brankárov Petra Kosu. Klubu bude k dispozícii v čase, keď nebude viazaný jeho reprezentačnými povinnosťami.

KEMP - Súčasťou nováčikovského kempu organizácie Vegas Golden Knights bude aj nedraftovaný slovenský obranca Jozef Viliam Kmec, ktorý v minulej sezóne odohral za Prince George vo WHL celkovo 58 zápasov základnej časti (9+25) a ďalších pätnásť pridal v play-off (3+6). Rytieri na kempe počítajú aj s Jakubom Demekom. 

ZRANENIE - Skúsený obranca St. Louis Torey Krug si v sezóne 2024/25 nezahrá, pretože podstúpi operáciu pre problémy s ľavým členkom. Oficiálne to oznámil generálny manažér Doug Armstrong. Krug má zmluvu s Blues platnú do konca sezóny 2026/27, v tej minulej nazbieral 39 bodov.

Kruga trápia nepríjemné zdravotné problémy. V členku mu našli počiatočný vývoj artritídy, ktorý je spôsobený opotrebovaním až rozpadom chrupavky. Tá chráni kĺbové povrchy. V členku môže osteoartritída viesť k bolesti, stuhnutosti a niekedy aj k vývoju kostných výrastkov, tzv. osteofytov.

2. SEPTEMBER

PRESTUP - Český útočník Filip Zadina mieri do Davosu. Odchovanec pardubického hokeja, ktorý bol mimochodom v lete spájaný aj s tamojším Dynamom, odohral v slávnej NHL 262 stretnutí, počas ktorých pozbieral bilanciu 41+50. Ďalšie kanadské body už bude zbierať v najúspešnejšom švajčiarskom klube, ktorému sa upísal na dva roky.

Zadina strávil v NHL dohromady šesť sezón. V roku 2018 si ho vybral ako štvorku draftu Detroit, ale s Red Wings sa dohodol vlani na predčasnom konci zmluvy. Upísal sa tímu San Jose na rok za 1,1 milióna. Za Sharks odohral 72 zápasov a pripísal si 23 bodov za 13 gólov a 10 asistencií.

1. SEPTEMBER

PRESTUP - Novou tvárou v zostave HK Poprad sa stal kanadský obranca Trent Bourque, ktorý podpísal ročný kontrakt. Juniorskú časť kariéry strávil v OHL. V roku 2017 ho draftoval St. Louis Blues a nasledujúce tri roky odohral v AHL a ECHL. Jeho prvou európskou zastávkou bol nemecký Straubing. V nedávno skončenom ročníku nastupoval v drese švédskeho Tingsrydsu a ukončil ju v tíme IFK Helsinki.

"Poprad mi ponúkol príležitosť prísť a posilniť tím. Neviem sa už dočkať, kedy prídem do kabíny a tiež aj na začiatok novej sezóny. Ja idem vždy do sezóny s cieľom vyhrať súťaž a spravím preto všetko, aby sme boli úspešní," povedal rodák z kanadského Burlingtonu.

PRESTUP - Slovenský hokejový brankár Karol Križan bude v sezóne 2024/25 pôsobiť HK Brezno, kde prichádza po dvoch rokoch v Detve. Už 44-ročný gólman počas kariéry nastupoval za rodnú Žilinu, Liptovsku Mikuláš, Zvolen, Martin či Nové Zámky. Pôsobil takisto vo švédskych tímoch MoDo a Växjo, švajčiarskom Ambri, talianskom Rittene či nórskom Tønsberge. Slovensko reprezentoval na piatich MS, jedných ZOH a v zbierke má aj bronz z MSJ.

POZVÁNKA DO KEMPU - Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Tampou Bay Tyler Johnson prijal ponuku Bostonu a pokúsi sa získať miesto v zostave Bruins. Útočník Chicaga v posledných rokoch stagnuje, 31 bodov v minulej sezóne patrí k jeho najslabším kariérnym výkonom. Johnson celkovo nazbieral v základnej časti NHL 431 bodov, ďalších 65 pridal v play-off.

PRESTUP - Veľa skúseností získal v lete do defenzívy Utah a ešte nie je koniec. Ďalšou posilou je víťaza Stanleyho pohára z roku 2019 obranca Robert Bortuzzo, ktorý podpísal ročný dvojcestný kontrakt (775/450-tisíc dolárov). Dlhoročná opora St. Louis Blues dohrávala uplynulú sezónu vo farbách New Yorku Islanders. Nebojácny kanadský obranca má na konte celkovo 560 zápasov, no bodovo nikdy nevynikal. V uplynulej sezóne zaznamenal iba jediný bod, bola to asistencia v play-off.

Zmienky