Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hokej ONLINE: Hudáček sa dohodol s nemeckým Kolínom, Žitný prestúpil na Liptov

Aktualizované
Hudáček sa vracia do nemeckej DEL-ky.
Hudáček sa vracia do nemeckej DEL-ky.TASR - Martin Baumann
Hokejová sezóna je v plnom prúde, počas októbra sa oficiálne začne aj nový ročník zámorskej NHL. Flashscore Správy sledujú aktuálne informácie z celého sveta, najmä prestupy, ale aj zranenia, tresty či množstvo rôznych údajov týkajúcich sa tiež mimozápasového diania.

3. OKTÓBER

PRESTUP - Český obranca žilinských Vlkov Daniel Kolář prestupuje do tímu Berani Zlín, ktorý pôsobí v českej druhej najvyššej súťaži Maxa lige. Tridsaťdvaročný rodák z Prahy odohral za Vlkov spolu 26 stretnutí s bilanciou dva góly a sedem asistencií a prispel k návratu tímu do extraligy. Vlci majú v kádri aktuálne osem legionárov - brankára LaCouvéeho, obrancov Tourignyho, Millera, Djakova a útočníkov Jonesa, Fejesa, Lukoseviciusa a Walegu.

PODPIS - Slovenský brankár Július Hudáček sa dohodol na spolupráci s Kolínom. Účastník najvyššej nemeckej súťaže DEL tak reagoval na zranenie brankára Tobiasa Ancicku.  Hudáček si nemeckú DEL vyskúšal už v závere uplynulej sezóny 2023/2024. V drese tímu Frankfurt Löwen odchytal 16 zápasov s 91,3-percentnou úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,64 inkasovaného gólu na zápas.  Okrem najvyššej nemeckej súťaže si už v kariére vysúšal aj ligy v Česku, Švédsku a za sebou má aj sedem sezón v KHL. Slovensko reprezentoval sedemkrát na MS.

PRESTUP - Slovenský hokejista Roman Žitný prestúpil z Popradu do Liptovského Mikuláša.  Dvadsaťsedemročný útočník počas leta podpísal s kamzíkmi dvojročný kontrakt. Za Poprad odohral tri zápasy v úvode novej sezóny, mal bilanciu 1+1. Proti Spišskej a Košiciam sa však nezmestil do zostavy. Pre Žitného bude Liptovský Mikuláš siedmym extraligovým pôsobiskom. V minulosti pôsobil aj v dresoch Košíc, bratislavského Slovana, Nitry, Michaloviec a Banskej Bystrice. Celkovo odohral 304 zápasov a nazbieral v nich 126 bodov za 65 gólov a 61 asistencií. Slovensko reprezentoval na MS do 18 rokov v roku 2015. Poprad opustil aj mladík Alex Marek.

2. OKTÓBER

PODPIS - Bývalý slovenský útočník Richard Šechný sa stal novým trénerom Detvy, nahradil Juraja Ostrolúckeho. Ten sa s mužstvom rozlúčil pre osobné dôvody. Šechný počas posledného roka v hokeji nepôsobil, naposledy viedol viedol Trebišov v 2. lige.

PODPIS - Do kádra hokejistov Spišskej Novej Vsi pribudol kanadský útočník Stephen Harper. Bude to pre neho druhé pôsobisko v Tipos Extralige, v uplynulom ročníku 2023/2024 mal v drese Nitry priemer viac než bod na zápas. Viac v článku.

SKÚŠKA - Slovenský brankár Christián Pavlas bude o zmluvu bojovať v tíme Charlotte Checkers, ktorý ho pozval na skúšku. V mužstve účastníka AHL sa gólman pokúsi získať plnohodnotnú zmluvu. Dvadsaťosemročný bratislavský rodák v uplynulom ročníku chytal v súťaži FPHL. Pôsobil v Martine či Nových Zámkoch a v drese Slovana okúsil atmosféru KHL.

SKÚŠKA - Slovenský útočník Andreas Štrauch absolvuje mesačnú skúšku v Nových Zámkoch. Tridsaťročný hráč už v minulosti v tomto klube pôsobil. Počas sezóny 2018/19 odohral 55 zápasov v základnej časti, získal 28 bodov (13+16). V play-off nastúpil v štyroch dueloch, strelil jeden gól. Odchovanec Popradu má bohaté skúsenosti z najvyššej súťaže, v ktorej odohral cez 500 stretnutí. Nastupoval tiež aj za Zvolen, Michalovce, Liptovský Mikuláš, Spišskú Novú Ves a Banskú Bystricu.

1. OKTÓBER

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Slovenský hokejista Martin Bakoš sa dohodol s vedením HC Slovan Bratislava na novej trojročnej zmluve. Kontrakt platí do konca sezóny 2026/27. Viac v článku.

PODPIS - Novou posilou hokejového klubu HK Dukla Trenčín sa stal Fín Ville Leskinen. Šikovný útočník, ktorý už má skúsenosti s najvyššou slovenskou súťažou, sa v utorok zapojil do tréningového procesu vojakov. Naopak, účastník Tipos Extraligy po vzájomnej dohode rozviazal zmluvy s útočníkmi Lukom Burzanom a Martinom Bartom.  Viac v článku.

ZRANENIE - Fínsky hokejista Patrik Laine bude pre zranenie kolena chýbať Montrealu Canadiens dva až tri mesiace. Klub NHL zároveň oznámil, že útočník nebude potrebovať operáciu. V prípravnom zápase s Torontom (1:2) sa zranil aj obranca David Reinbacher, ktorý podstúpil chirurgický zákrok ľavého kolena a bude sa zotavovať približne pol roka. Viac v článku.

Prečítajte si aj septembrové novinky zo sveta hokeja.

Zmienky