Hokej ONLINE: Megazmluvy pre Hedmana a Bučneviča, Atkinson do Tampy, Pinto ostáva v Ottawe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hokej ONLINE: Megazmluvy pre Hedmana a Bučneviča, Atkinson do Tampy, Pinto ostáva v Ottawe

Aktualizované
Hedman by mal v Tampe hrávať až do 39-tky.
Hedman by mal v Tampe hrávať až do 39-tky.Profimedia
Sezóna 2023/24 je definitívne minulosťou. Zámorskú NHL ovládla Florida, spoznali sme jednotku draftu a teraz prichádza na rad otvorenie voľného trhu s hráčmi v najlepšej lige sveta. Flashscore Správy však sledujú aktuálne informácie zo všetkých hokejových súťaží, najmä prestupy, ale aj zranenia či množstvo rôznych údajov týkajúcich sa predovšetkým mimozápasového diania.

Júnové správy zo sveta hokeja nájdete v samostatnom článku.

3. JÚL

PRÍCHODY - Tomáš Surový a Jaroslav Obšut sa stali novými asistentmi hlavného trénera Petra Oremusa v hokejovom Slovane Bratislava. K účastníkovi Tipos Extraligy sa pripoja 22. júla na začiatku letnej prípravy. Viac v článku.

PRESTUP - Slovenský hokejový útočník Maxim Čajkovič si po pôsobení v zámorí prvýkrát v kariére vyskúša českú extraligu. V nasledujúcej sezóne si bude obliekať dres klubu HC Verva Litvínov, ktorý o tom informoval na oficiálnej stránke. Viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Ruský útočník Vladimir Tarasenko ostáva najväčšou rybou medzi voľnými hráčmi. Záujem o jeho služby momentálne javí Pittsburgh, ale pod platovým stropom má aktuálne priestor iba 3,5 milióna dolárov. Krídelník v ostatnom ročníku vyhral Stanleyho pohára s Floridou, raz uspel aj ako člen St. Louis.

PODPIS - Útočník Tyler Motte sa dohodol na ročnej zmluve v hodnote 800 tisíc dolárov s Detroitom.

PODPIS - Skúsený obranca Jack Johnson sa vracia do Columbusu, za ktorý už hrával medzi rokmi 2012 a 2018. Trojka draftu 2005 pôsobila takisto v Los Angeles, Pittsburghu, NY Rangers, Colorade a Chicagu. Celkovo v profilige odohrala 1187 zápasov základnej časti a ďalších 57 pridala v play-off. Johnson vyhral Stanley Cup v roku 2022 s Avalanche.

PODPIS - Útočník Jaret Anderson-Dolan podpísal dvojročný kontrakt s Winnipegom. V prvej sezóne pôjde o dvojcestnú zmluvu, v druhej o jednocestnú.

PODPIS - Skúsený obranca Nate Schmidt smeruje na Floridu, dohodol sa na ročnej zmluve za 800 tisíc dolárov. Skúsený bek bol Winnipegom vyplatený z predošlého kontraktu, a tak sa stal voľným hráčom.

PODPIS - Český obranca Adam Jiříček sa stal prvým hráčom z draftu 2024, ktorý podpísal zmluvu v NHL. So St. Louis sa dohodol na klasickom trojročnom nováčikovskom kontrakte, ale očakáva sa, že v nasledujúcej sezóne bude hrávať za Plzeň.

2. JÚL

PODPIS - Obranca Dakota Mermis sa stal hráčom Toronta, dohodol sa na ročnej zmluve za 775 tisíc dolárov. Predtým hrával aj za Arizonu, New Jersey a Minnesotu.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Americký center Shane Pinto napriek špekuláciám zostáva v Ottawe, tá mu dala dvojročnú zmluvu v priemernej hodnote 3,75 milióna dolárov. V minulej sezóne odohral iba 41 zápasov, keďže dostal trest za stávkovanie. Senators sú jeho stále jediným tímom v profilige, nastúpil zaň 140-krát (30+40). Pinto reprezentoval USA na posledných MS v Česku, získal deväť bodov (2+7).

PODPIS - Skúsený americký útočník Cam Atkinson podpísal ročný kontrakt v hodnote 900 tisíc dolárov s Tampou Bay. Tridsaťpäťročný krídelník bol vyplatený z posledného roku svojho kontraktu vo Philadelphii a stal sa voľným hráčom. V NHL hrával aj za Columbus, celkovo absolvoval 770 stretnutí so ziskom 480 bodov (249+231).

PODPIS - Obranca Pierre-Olivier Joseph sa dohodol na ročnej zmluve v hodnote 900 tisíc dolárov so St. Louis, kde zamieril aj jeho brat Mathieu, takže si obaja zahrajú v jednom mužstve. Dvadsaťpäťročný obranca hrával v NHL iba za Pittsburgh, nastúpil na 147 zápasov (8+29).

PODPIS - Útočník Jansen Harkins po roku opustil Pittsburgh a ako voľný hráč sa dohodol s Anaheimom, kde podpísal zmluvu na dva roky. Detaily zatiaľ neboli zverejnené.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Ruský útočník Pavel Bučnevič sa dohodol so St. Louis na novej šesťročnej zmluve za priemerne osem miliónov dolárov. Tá začne plynúť od sezóny 2025/26. Do konca ročníka 2024/25 mu platí štvorročná zmluva na priemerne 5,8 milióna dolárov. Dvadsaťdeväťročný hokejista doposiaľ nastupoval v NHL za NY Rangers a od roku 2021 je súčasťou Blues. V základnej časti odohral 517 stretnutí (162+239), počas play-off pridal dvadsať duelov (1+11).

PODPIS - Skúsený útočník Colin Blackwell sa upísal ako voľný hráč Dallasu, kde podpísal ročný kontrakt za 775 tisíc dolárov.

VÝMENA - Skúsený obranca Brian Dumoulin po roku opúšťa Seattle, ktorý ho za výber v štvrtom kole draftu NHL 2026 vymenil do Anaheimu.

PODPIS - Slovenský útočník Tomáš Tatar podpísal ako voľný hráč ročný kontrakt na 1,8 milióna dolárov s New Jersey. Viac v článku.

VÝMENA - St. Louis spravilo dve výmeny. Za budúce vyrovnanie prichádza z Dallasu český útočník Radek Faksa, zatiaľ čo z Ottawy zas dorazil krídelník Mathieu Joseph, za ktorého ide opačným smerom voľb v 3. kole draftu 2025.

PODPIS - Krídelník Victor Olofsson sa dohodol s Vegas na ročnej zmluve za 1,075 milióna dolárov. Doposiaľ hrával v NHL iba za Buffalo, ktoré ho draftovalo v roku 2014 počas siedmeho kola. V minulej sezóne však získal iba 15 bodov.

PODPIS - Po štyroch sezónach v NY Islanders odchádza obranca Sebastian Aho ako voľný hráč do Pittsburghu, dohodol sa na ročnej zmluve za minimálny plat 775 tisíc dolárov.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Slovenský brankár Boris Babik predĺžil zmluvu s ukrajinským tímom Kyjev Capitals, kde počas minulej sezóne odchytal 27 zápasov základnej časti a ďalších päť štartov pridal v play-off. Dvadsaťšesťročný gólman si počas kariéry vyskúšal zaujímavé angažmány aj vo Švédsku, zámorskej FPHL alebo aj v tureckej najvyššej súťaži.

PRESTUP - Kanadský útočník Wade Murphy sa dohodol na ročnej zmluve so Slovanom Bratislava. Naposledy pôsobil v tíme Idaho Steelheads, ktorému v sezóne 2022/23 dopomohol k zisku Brabham Cupu za víťazstvo v základnej časti ECHL 63 bodmi v 74 zápasoch. Svoje mužstvo dotiahol až do finále play-off, on sám sa stal s 20 bodmi najproduktívnejším hráčom vyraďovacej časti. Vlani svoje individuálne štatistiky ešte vylepšil, keď v 72 zápasoch zaznamenal až 77 bodov. V hodnotení bodov na zápas skončil v celej súťaži na treťom mieste s priemerom 1,24 bodov.

PRESTUP - Americký útočník Peter Bates sa po krátkom pôsobení v Poprade, za ktorý odohral jedenásť zápasov (2+2), vracia do tímu Wichita Thunder hrajúcom ECHL. Práve odtiaľ pod Tatry pred uzávierkou prestupov aj prišiel.

PODPIS - Švédsky obranca Erik Brännström sa nedohodol s Ottawou na novej zmluve a ako voľný hráč podpísal ročný kontrakt na 900 tisíc dolárov v Colorade.

PODPIS - Za NY Rangers budú nastupovať Casey Fitzgerald a Benoit-Olivier Groulx, ktorých tím z Mannhattanu získal ako voľných hráčov. Dvojcestné kontrakty s Utahom zas podpísali Andrew Agozzino a Travis Barron, zatiaľ čo Luke Philp a Spencer Smallman mieria do Washingtonu.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Švédsky obranca Victor Hedman sa dohodol s Tampou Bay na novej štvorročnej zmluve, ktorá mu na jednu sezónu garantuje osem miliónov dolárov. Kontrakt začne platiť od sezóny 2025/26 a skončí v roku 2029, kedy bude mať skúsený bek už 39 rokov. Momentálne mu platí osemročná zmluva za priemerne 7,875 milióna dolárov.

Hedman odohral všetkých 1052 zápasov NHL za Tampu, ktorá ho draftovala v roku 2009. V drese bleskov získal 728 kanadských bodov a dvakrát s nimi získal Stanleyho pohár spoločne so slovenským obrancom Erikom Černákom. Tridsaťtriročný Švéd je jeden z 11 obrancov v histórii NHL, ktorý obdržal Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off. 

PRESTUP - Český obranca Karel Kubát sa stal novou posilou Skalice, s ktorou podpísal ročný kontrakt. Odchovanec litvínovského hokeja má bohaté skúsenosti z českej extraligy, posledné sezóny hrával v nadnárodnej súťaži Erste Liga za rumunský tím SC Csíkszereda, kde zbieral v priemere bod na zápas. Tridsaťšesťročný bek dosiahol najväčší úspech v roku 2015, keď s Litvínovom vyhral českú extraligu. V minulosti si obliekol aj reprezentačný dres Česka.

PODPIS - Skúsený brankár James Reimer sa ako voľný hráč upísal Buffalu, s ktorým podpísal ročný kontrakt na jeden milión dolárov. Sabres majú v tíme takisto mladého Devona Leviho, novú zmluvu zatiaľ nepodpísal chránený voľný hráč Ukko-Pekka Luukkonen.

1. JÚL

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Skúsený obranca Branislav Kubka ostáva hráčom Slovana Bratislava, kde prišiel počas minulej sezóny zo Zvolena. Defenzívne zameraný bek má v zbierke štyri majstrovské tituly, tri vyhral ako člen Banskej Bystrice a jeden so bryndziarmi.

PRESTUP - Brankár Roman Durný sa po roku v Znojme vracia do Humenného, ktorému pomohol k postupu do najvyššej súťaže v roku 2023. Teraz sa pokúsi o to isté. Dvojkou mu bude mladý Patrik Kozel.

PRESTUP - Do Liptovského Mikuláša prichádza kanadský útočník Gary Haden, ktorý posledné dve sezóny odohral za Glasgow Clan v britskej EIHL a počas oboch bol najproduktívnejším členom svojho tímu. "Veríme, že nadviaže na svoje 2 predošlé sezóny a bude patriť k našim najproduktívnejším hráčom," píšu Liptáci.

PRESTUP - Zo Zvolena prichádza do Žiliny 22-ročný útočník Jakub Kolenič. Rodák spod Pustého hradu má okrem extraligových skúsenosti na konte štarty aj vo švédskej juniorkej lige a vďaka svojim výkonom v uplynulej sezóne si vyslúžil premiéru aj v seniorskej reprezentácii.

"Som pripravený na nové výzvy, ktoré ma v Žiline čakajú. Fanúšikovia si konečne po piatich rokoch užijú extraligový hokej, a neviem sa dočkať atmosféry, ktorú na štadióne vytvoria. Klub má stabilné základy, a my môžeme v novej sezóne ďalej na nich stavať. Teším sa na chalanov, a verím, že spolu vytvoríme skvelú partiu," povedal Kolenič.

OTVORENIE VOĽNÉHO TRHU - V pondelok o 18:00 sa otvorí v NHL trh s voľnými hráčmi a je jasné, že fanúšikovia uvidia množstvo zaujímavých podpisov. Flashscore Správy mapujú prvý júlový deň v samostatnom LIVE článku.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Už je jasné, kde bude hrať v budúcej sezóne Patrick Kane. Americký 35-ročný útočník sa rozhodol pokračovať v Detroite, kde podpísal ročnú zmluvu na štyri milióny dolárov, pričom ďalších 2,5 milióna dolárov môže získať v rôznych bonusoch. V minulom ročníku nazbieral v 50 zápasoch základnej časti 47 bodov (20+27), do play-off sa Red Wings nedostali.

VÝMENA - New Jersey Šimona Nemca získalo solídnu posilu do obrany, keď z Montrealu Juraja Slafkovského priviedlo dvojmetrového obrancu Jonathana Kovacevica, ktorému beží záverečný rok z trojročného kontraktu s cap hitom 766 000 dolárov. Kanaďan v 62 zápasoch NHL strelil šesť gólov, na sedem asistoval, pričom Devils zaňho obetovali výber vo štvrtom kole draftu v roku 2026.