Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hokej ONLINE: Labanc sa nestal spoluhráčom Nemca a Tatara, v extralige padali tresty

Aktualizované
Labanc si dres Devils neoblečie.
Labanc si dres Devils neoblečie.BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Hokejová sezóna je v plnom prúde, počas októbra sa oficiálne začne aj nový ročník zámorskej NHL. Flashscore Správy sledujú aktuálne informácie z celého sveta, najmä prestupy, ale aj zranenia, tresty či množstvo rôznych údajov týkajúcich sa tiež mimozápasového diania.

6. OKTÓBER

TRESTY - Kanadský hokejista Callan Hayden Foote si v Tipos Extralige nezahrá štyri stretnutia. Pyká za napadnutie oblasti hlavy a krku, ktorého sa dopustil v piatkovom stretnutí proti Spišskej Novej Vsi voči útočníkovi súpera Petrovi Chlánovi. Zároveň musí aj zaplatiť pokutu 100 eur. Voči trestu je možné sa odvolať.

Peňažný trest 250 eur dostal aj HK 32 Liptovský Mikuláš a to za správanie divákov v zápase proti Nitre 29. septembra. Na ľadovú plochu vtedy po skončení stretnutia dopadlo viacero predmetov.

WAIVERS LISTINA - Kanadský obranca John Ludvig, syn bývalého českého útočníka Jána Ludviga, mení farby po jednom ročníku v drese Pittsburghu. Hrať bude za Colorado, ktoré si ho stiahlo z listiny nechránených hráčov. V sezóne 2023/24 odohral 33 stretnutí (3+2), zapísal si aj 47 trestných minút.

PRESTUP - Šesť gólov vrátane jedného hetriku dal v prípravných zápasoch za New Jersey americký útočník Kevin Labanc. Devils s ním napriek tomu nepodpísali zmluvu, ale na ocot nezostal, ročný kontrakt za ligové minimum 775-tisíc dolárov podpísal s Columbusom. V NHL hral útočník so slovenskými predkami len za San Jose, počas deviatich sezón nastrieľal 82 presných zásahov.

KONIEC V KEMPE - Na skúške v Ottawe neuspel obranca Calen Addison, ktorý naposledy hral za San Jose. V príprave za Senators majiteľ päťdesiatich bodov v NHL naskočil do troch zápasov, kanadské štatistiky si nevylepšil, pridal iba dva mínusové body.

5. OKTÓBER

ASISTENČNÝ PROGRAM - Americký brankár Jack Campbell vstúpil do spoločného asistenčného programu NHL a Hráčskej asociácie NHLPA pre hráčov, ktorých trápia závislosti alebo mentálne problémy. K Detroitu sa pripojí po tom, čo mu administrátori programu povolia návrat. Konkrétne dôvody Cambellovej účasti hráč ani NHL neuviedli.

NÁVRAT DO PRVÉHO TÍMU - Dalibor Dvorský sa opäť pripojil k tímu St. Louis Blues. Klub z NHL ho spoločne s ďalšími siedmimi hráčmi povolal na posledný prípravný zápas mužstva pred štartom novej sezóny proti Chicagu. Devätnásťročný útočník nastúpil v príprave doteraz na tri stretnutia a do kanadského bodovania sa nezapísal. Po dueli by sa mal opäť vrátiť do tímu AHL Springfield Thunderbirds.

PODPIS - Skúsený útočník Tanner Pearson uspel na skúške a podpísal ročný kontrakt s Vegas v hodnote 775 tisíc dolárov. Tridsaťdvaročný krídelník vyhral s Los Angeles Stanley Cup v roku 2014. Hrával aj za Pittsburgh, Vancouver a Montreal. V rámci základnej časti absolvoval 644 zápasov (138+147) a ďalších 51 v play-off (9+14).

4. OKTÓBER

ZRANENIE - Kanadský hokejista Drew Doughty absolvoval v piatok úspešnú operáciu členka. Svojmu tímu Los Angeles Kings bude chýbať niekoľko mesiacov. Tridsaťštyriročný obranca utrpel zlomeninu minulý týždeň počas prípravného zápasu NHL s Vegas Golden Knights.

Doughty sa zranil počas prvej tretiny po kolízii so súperovým útočníkom Tannerom Pearsonom. Z ľadu mu museli pomôcť spoluhráči, zamieril priamo do šatne. Elitný bek pôsobí v Los Angeles nepretržite od draftu v roku 2008 a je jeden z kľúčových hráčov Kings. V rokoch 2012 a 2014 vybojoval s tímom Stanleyho pohár a v sezóne 2015/2016 získal Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu profiligy. Uplynulé dve sezóny vynechal jediný zápas, celkovo v NHL nazbieral 669 bodov (156+513) v 1 177 stretnutiach základnej časti. 

PODPIS ZMLUVY - Kanadský obranca Tyson Barrie bude v tejto sezóne hrať za Calgary Flames, v ktorom pôsobia aj Martin Pospíšil a Samuel Honzek. Tridsaťtriročný bek uspel na skúške v tréningovom kempe a s klubom podpísal ročný kontrakt na 1,25 milióna amerických dolárov. Barrie je známy ako špecialista na presilové hry, v početnej výhode nazbieral v profiligovej kariére už 210 bodov. Celkovo má v NHL na konte 809 zápasov, v ktorých si pripísal 109 gólov a 396 asistencií. V uplynulej sezóne odohral 41 duelov za Nashville s bilanciou 1+14. V minulosti pôsobil aj v Colorade, Toronte a Edmontone.

3. OKTÓBER

PODPIS - Skúsený útočník Roman Rác si krátko po začiatku novej sezóny našiel klub. Na zmluve do konca tejto sezóny sa dohodol s poľským mužstvom JKH GKS Jastrzebie, kde už dva roky pôsobil a vyhral s ním aj majstrovský titul. Tridsaťtriročný hokejista pôsobá severne od slovenských hraníc od januára 2020. Obliekal takisto dresy Gdansku, Krakova a Tychy. Skúsenosti má hlavne z českej Extralige, ale aj slovenskej najvyššej súťaže a tiež reprezentácie.

PRESTUP - Český obranca žilinských Vlkov Daniel Kolář prestupuje do tímu Berani Zlín, ktorý pôsobí v českej druhej najvyššej súťaži Maxa lige. Tridsaťdvaročný rodák z Prahy odohral za Vlkov spolu 26 stretnutí s bilanciou dva góly a sedem asistencií a prispel k návratu tímu do extraligy. Vlci majú v kádri aktuálne osem legionárov - brankára LaCouvéeho, obrancov Tourignyho, Millera, Djakova a útočníkov Jonesa, Fejesa, Lukoseviciusa a Walegu.

PODPIS - Slovenský brankár Július Hudáček sa dohodol na spolupráci s Kolínom. Účastník najvyššej nemeckej súťaže DEL tak reagoval na zranenie brankára Tobiasa Ancicku. Hudáček si nemeckú DEL vyskúšal už v závere uplynulej sezóny 2023/2024. V drese tímu Frankfurt Löwen odchytal 16 zápasov s 91,3-percentnou úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,64 inkasovaného gólu na zápas.  Okrem najvyššej nemeckej súťaže si už v kariére vysúšal aj ligy v Česku, Švédsku a za sebou má aj sedem sezón v KHL. Slovensko reprezentoval sedemkrát na MS.

PRESTUP - Slovenský hokejista Roman Žitný prestúpil z Popradu do Liptovského Mikuláša.  Dvadsaťsedemročný útočník počas leta podpísal s kamzíkmi dvojročný kontrakt. Za Poprad odohral tri zápasy v úvode novej sezóny, mal bilanciu 1+1. Proti Spišskej a Košiciam sa však nezmestil do zostavy. Pre Žitného bude Liptovský Mikuláš siedmym extraligovým pôsobiskom. V minulosti pôsobil aj v dresoch Košíc, bratislavského Slovana, Nitry, Michaloviec a Banskej Bystrice. Celkovo odohral 304 zápasov a nazbieral v nich 126 bodov za 65 gólov a 61 asistencií. Slovensko reprezentoval na MS do 18 rokov v roku 2015. Poprad opustil aj mladík Alex Marek.

2. OKTÓBER

PODPIS - Bývalý slovenský útočník Richard Šechný sa stal novým trénerom Detvy, nahradil Juraja Ostrolúckeho. Ten sa s mužstvom rozlúčil pre osobné dôvody. Šechný počas posledného roka v hokeji nepôsobil, naposledy viedol viedol Trebišov v 2. lige.

PODPIS - Do kádra hokejistov Spišskej Novej Vsi pribudol kanadský útočník Stephen Harper. Bude to pre neho druhé pôsobisko v Tipos Extralige, v uplynulom ročníku 2023/2024 mal v drese Nitry priemer viac než bod na zápas. Viac v článku.

SKÚŠKA - Slovenský brankár Christián Pavlas bude o zmluvu bojovať v tíme Charlotte Checkers, ktorý ho pozval na skúšku. V mužstve účastníka AHL sa gólman pokúsi získať plnohodnotnú zmluvu. Dvadsaťosemročný bratislavský rodák v uplynulom ročníku chytal v súťaži FPHL. Pôsobil v Martine či Nových Zámkoch a v drese Slovana okúsil atmosféru KHL.

SKÚŠKA - Slovenský útočník Andreas Štrauch absolvuje mesačnú skúšku v Nových Zámkoch. Tridsaťročný hráč už v minulosti v tomto klube pôsobil. Počas sezóny 2018/19 odohral 55 zápasov v základnej časti, získal 28 bodov (13+16). V play-off nastúpil v štyroch dueloch, strelil jeden gól. Odchovanec Popradu má bohaté skúsenosti z najvyššej súťaže, v ktorej odohral cez 500 stretnutí. Nastupoval tiež aj za Zvolen, Michalovce, Liptovský Mikuláš, Spišskú Novú Ves a Banskú Bystricu.

1. OKTÓBER

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Slovenský hokejista Martin Bakoš sa dohodol s vedením HC Slovan Bratislava na novej trojročnej zmluve. Kontrakt platí do konca sezóny 2026/27. Viac v článku.

PODPIS - Novou posilou hokejového klubu HK Dukla Trenčín sa stal Fín Ville Leskinen. Šikovný útočník, ktorý už má skúsenosti s najvyššou slovenskou súťažou, sa v utorok zapojil do tréningového procesu vojakov. Naopak, účastník Tipos Extraligy po vzájomnej dohode rozviazal zmluvy s útočníkmi Lukom Burzanom a Martinom Bartom.  Viac v článku.

ZRANENIE - Fínsky hokejista Patrik Laine bude pre zranenie kolena chýbať Montrealu Canadiens dva až tri mesiace. Klub NHL zároveň oznámil, že útočník nebude potrebovať operáciu. V prípravnom zápase s Torontom (1:2) sa zranil aj obranca David Reinbacher, ktorý podstúpil chirurgický zákrok ľavého kolena a bude sa zotavovať približne pol roka. Viac v článku.

Prečítajte si aj septembrové novinky zo sveta hokeja.