Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hudáček skóroval proti Bystrici, Gildon režíroval výhru Košíc. Uspeli aj Slovan či Zvolen

Tréner Országh sa postavil proti svojmu bývalému klubu, s ktorým vyhral dva tituly.
Tréner Országh sa postavil proti svojmu bývalému klubu, s ktorým vyhral dva tituly.HC MONACObet Banská Bystrica
Hokejisti Banskej Bystrice nestačili vo štvrtkovom prípravnom zápase na ľade Třinca. Trenčín nestačil na Zlín a Žilina podľahla Frýdku Místku. Z víťazstiev sa tešili Slovan Bratislava, Košice, Nové Zámky či Zvolen.

Třinec - Banská Bystrica 5:2

Banská Bystrica dokázala s veľkým favoritom držať krok po výsledkovej stránke dve tretiny, potom ju Třinec zlomil v presilových hrách. Na úvodný zásah Vránu nadviazal Adams, ktorý má po troch prípravných dueloch na konte už päť bodov. Následne barani nevyužili presilovku o dvoch hráčov a trest prišiel v podobe zásahu Hudáčka.

Hostia dokázali vyrovnať aj druhý raz, postaral sa o to Scarlett. Skúsený obranca zaznamenal rovnako ako jeho spomínaný spoluhráč piaty bod v príprave. Najlepší európsky klub minulej sezóny však zlomil zápas v tretej tretine. Rozhodli dva góly Teplého v presilovkách, jednu asistenciu pri nich zaznamenal obranca Marinčin.

Poistku do prázdnej brány pridal Kurovský. Za Třinec nastúpilo šesť slovenských hráčov - Marinčin, Roman, Cedzo, Čacho, Daňo a Hudáček. Banskobystrický tréner Vladimír Országh sa vrátil na miesto, kde vyhral ako asistent dva české tituly.

Zlín - Dukla Trenčín 5:1

Zlín zdolal po Zvolene už druhého slovenského súpera. O svojom víťazstve rozhodol počas úvodných minút, keďže po zásahoch Šlahara, Salonena a Kratochvíla viedol 3:0. V presilovej hre síce znížil Green, konečnú podobu výsledku dali Čáp a Pohl. Dukla prehrala aj druhý prípravný duel, dokopy sa v nich presadila len dvakrát.

Žilina - Frýdek Místek 1:2

Žilina zatiaľ v štyroch stretnutiach vyhrala len raz. Na domácom ľade od úvodu prehrávala po zásahu Havránka. O vyrovnanie sa pri svojom neoficiálnom debute za vlkov postaral americký krídelník Fejes, lenže Frýdek Místek vyhral vďaka gólu zo samotného záveru v podaní Gerycha.

Humenné - Košice 2:6

Humenné dlho s favoritom držalo krok. V prvej tretine gól nepadol, počas druhej sa hostia dostali do vedenia, ale domáci dokázali skóre vyrovnať na 2:2. Nakoniec sa ukázal rozdiel v kvalite a Košice štyrmi presnými zásahmi po sebe stanovili konečný výsledok. Skvelý duel odohral americký obranca Max Gildon, ktorý bol až pri štyroch góloch svojho tímu (2+2).

Slovan Bratislava - Mountfield HK 3:2

Slovan svoje dva úvodné zápasy vyhral, potom rovnako dva razy prehral, ale teraz sa vrátil späť na úspešnú vlnu, keďže pred vlastými fanúšikmi uspel proti Mountfieldu. Novotný a Miškář poslali hostí do dvojgólového vedenia, to belasí štyrmi zásahmi otočili. Medzi strelcov sa zapísali Puliš, Acolatse, Lukošík a Murphy. Za hostí nastúpili aj slovenskí legionári Škorvánek, Mudrák, Bučko a Tamáši.

Vsetín - Nové Zámky 3:4

Nové Zámky uspeli na ľade českého súpera napriek tomu, že hneď dvakrát prehrávali. Skóre otvoril Prokeš, ktorý v minulej sezóne hrával práve za býkov, vyrovnať dokázal Linet. Stříteský síce opäť naklonil misky váh na stranu Vsetína, lenže iba na chvíľu, pretože o rozhodnutie sa postaral dvojgólový Adam Lapšanský. Medzi strelcov sa v drese Zámkov zapísal aj Géci.

Zvolen - Kolín 4:3

Zvolen otvoril svoje pôsobenie na domácom Memoriáli Pavla Zábojníka úspešne. Rozhodol dvanásťminútový úsek v prostrednej tretine, keď rytieri strelili všetky štyri góly. O dva sa postaral Viedenský, ktorý pridal aj jednu asistenciu. Sheehy s Kudrnom pridali k presnému zásahu po jednej asistencii, dve prihrávky nazbieral Halbert. V druhom dueli spomínaného turnaja vyhralo Tychy proti Budapešti 3:2.