Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice vyhrali turnaj v Taliansku, vo finále zdolali Spišskú. Na nemeckom ľade uspela Nitra

Aktualizované
Košice zdolali svojho súpera zo semifinále posledného play-off.
Košice zdolali svojho súpera zo semifinále posledného play-off.HK Spišská Nová Ves
Hokejisti Košíc sa stali víťazom turnaja Südtirol Summer Classic v talianskom Bolzane. V nedeľnom finálovom stretnutí zdolali Spišskú Novú Ves. Turnaj v nemeckom Freiburgu zas vyhrala Nitra.

Spišská Nová Ves - Košice 6:7

Obaja slovenskí zástupcovia v sobotu prešli cez Bolzano, resp. Asiago a zahrali si tak proti sebe. Bola z toho veľmi zaujímavá trinásťgólová prestrelka. Jääskeläinen dostal Košice do vedenia, Števuliak vyrovnal, následne Havrila a dvakrát Pollock upravili skóre na 1:4. Andrusiak znížil, Krivošík opäť vrátil oceliarom vyšší náskok.

Napriek tomu tri zásahy Spišskej Novej Vsi tímu v podaní Majdana, Andrusiaka a Valacha znamenali, že rysy po druhom dejstve viedli 6:5. V záverečnom dejstve ale vyrovnal Jääskeläinen a Teves vsietil víťazný gól. Pracovali aj emócie, takže v závere nechýbala ani hromadná šarvátka.

Schwenninger - Nitra 2:4

Nitra si vo finále turnaja v nemeckom Freiburgu dokázala poradiť s účastníkom prestížnej DEL-ky. Bassen síce skóre otvoril, no ešte do prestávky vyrovnal Jackson a Buček poslal corgoňov prvý raz do vedenia. Zásluhou Pulkkinena bolo skóre nakrátko vyrovnané, potom v presilovej hre rozhodol druhým zásahom Buček. Poistku pridal obranca Auk.